Maastricht verlengt proef coffeeshop bezoeken zonder BRP uittreksel

Pas over een jaar zal worden besloten of de proef succesvol was of niet.

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
- Advertisement -
Dutch Passion

Het was een tijdje zelfs moeilijk om binnen te komen als Nederlander in een coffeeshop in Maastricht, zo heb ik aan den lijve ondervonden. Maar het is ons gelukkig iets makkelijker gemaakt sindsdien: alleen je ID-kaart is als je een Nederlander bent voldoende.

Verlenging proef om geen Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) nodig te hebben als Nederlander om een coffeeshop in Maastricht te bezoeken

Pas over een jaar zal worden besloten of de proef succesvol was of niet

Maar ben je geen geboren Nederlander, heb je naast een geldige identificatie nog steeds een Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP, vroeger GBA) nodig.

RTV Maastricht laat weten dat de gemeente heeft gekozen voor een verlenging van de proef, omdat met de coronacrisis niet kan worden gezegd of de proef nu succesvol verlopen is of niet.

Pas over een jaar zal worden besloten of de proef succesvol was of niet.

Als Nederlander ondervinden hoe het is om gediscrimineerd te worden

Als Nederlander is het toch wel fijn om toch de coffeeshop binnen te komen. Maar de periode waarin ze moeilijk deden met een uittreksel, of dat je een brief nodig hebt met daarop je naam en adres, was niet zo fijn. Daarmee kan ik me ten zeerste inbeelden hoe het is om als niet geboren Nederlander ineens gediscrimineerd te worden als je de coffeeshop in Maastricht binnen wilt.

(…)een heel vreemd gevoel

Ondanks dat er op mijn ID-kaart namelijk staat dat ik ben geboren in Nederland, mocht ik toch een keer niet binnen in de periode voordat de proef in ging. En dat is een heel vreemd gevoel.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
540VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

204 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
18 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES