Oud-leden Trekt uw Plant door Hof van Beroep schuldig zonder straf verklaard

Oud-leden van Trekt uw Plant, hoorde afgelopen woensdag 24 februari in het Hof van Beroep de uitspraak schuldig zonder straf.

0

Oud-leden van de inmiddels failliet verklaarde Antwerpse Cannabis Social Club Trekt uw Plant, hoorde afgelopen woensdag 24 februari in het Hof van Beroep de uitspraak schuldig zonder straf.

“Gelukkig is de juridische lijdensweg nu achter de rug,” aldus oud-lid Stefan Van der Mussele die een stuk schreef voor DeWereldMorgen.be

Uitspraak op honderdste ‘Unhappy Birthday’ van de Belgische drugswet

Opvallend was dat de uitspraak precies op de dag viel dat de Belgische drugswet precies haar honderdste ‘Unhappy Birthday‘ vierde. De Unhappy Birthday campagne is een initatief van Smart on Drugs en STOP 1921. 

“Politiek is het geen pretje in het versplinterde land. Bart de Wever, de populistische burgemeester van Antwerpen, heeft het in België voor het zeggen. Nu zijn wij bepaald niet gezegend met Mark Rutte, maar ruilen zou ik nooit van z’n leven overwegen. Jammer, want een beeld van Antwerpen met onze ‘Hollandse’ coffeeshops, zit er voorlopig niet in. Ik zou direct verhuizen,” liet onze oprichter Mauro Picavet weten in zijn twee-wekelijkse CNNBS column van gisteren.

Trekt uw Plant: het geesteskind van wijlen Joep Oomen

Trekt uw Plant was het geesteskind van wijlen Joep Oomen die ons in 2016 is ontvallen. Inmiddels is het failliet en verboden. In 2010 schreef het nog geschiedenis met het vinden van een maas in de Belgische wet waardoor een Cannabis Social Club kon opereren.

Het zou uiteindelijk tot in totaal drie rechtszaken leiden inclusief deze. Twee daarvan werden gewonnen.