De Beursberichten: beurskoersen dalen doordat handelaren cashen

Deze week lijken de meeste handelaren simpelweg te zijn gaan cashen: koersen daalden iets, maar herstelden ook weer.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -
Cannabis Industrie Awards 2022

Vorige week ging het echt hard naar beneden en leek de bubbel gebarsten. Maar deze week lijken de meeste handelaren simpelweg te zijn gaan cashen waardoor er op de beurs behalve een lichte daling (en licht herstel), niet zo veel is gebeurd.

De Beursberichten: week 8

Je zou goede cijfers verwachten voor Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aphria (NASDAQ:APHA),  Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON) als je het nieuws bekijkt in de week sinds de vorige editie van De Beursberichten. Met name voor Aphria en Tilray, die een gegamenlijk website lanceerden over hun fusie. Ook zullen de medicinale cannabis producten van Aphria binnenkort in Duitsland beschikbaar zijn. Hexo, niet opgenomen in De Beursberichten, maakte ook een flinke investering van $ 235 miljoen dollar.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Over Canopy Growth was deze week niet zo heel veel in het nieuws. In ieder geval niets positiefs. En dat is terug te zien in de koers. Vorige week stond het aandeel op 40,46 dollar. Deze week staat het op 35,60, wat een daling is van zo’n 12%.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray stond dus wel flink in de picture deze week met de lancering van hun website over de fusie met Aphria. Voor de beurs maakte het echter niet heel veel uit. Sterker nog, het aandeel is iets minder waard dan vorige week toen het nog 31,51 dollar per aandeel waard was. Deze week staat het op 27,98 dollar: een daling van zo’n 11%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria had dus wel succes in Duitsland en gaat dus fuseren met Tilray. Maar op de beurs? Nauwelijks verschil met vorige week toen het aandeel op 20,61 dollar per aandeel stond. Nu staat het op 20,07: een daling van zo’n 2,5%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Ook over Aurora was er weinig te melden. Het aandeel is dan ook nog iets verder gedaald ten op zichte van vorige week, toen het nog 13,06 dollar per aandeel waard was. Deze week is er nog 11,64 van over: een daling van zo’n 11%.

aurora acb nyse:acb nyse cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Geen enkel bedrijf wat we vorige week noemden, staat hoger deze week. Zo ook Cronos Group niet. Vorige week was het aandeel nog 12,48 dollar per aandeel waard. Vandaag nog 11,41: een kleine daling van bijna 9%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Wat is er aan de hand?

Nou, niet zo heel veel eigenlijk als we de Motley Fool mogen geloven. Blijkbaar wilden handelaren cashen, waardoor de aandelen iets daalden om daarna ook wel weer iets te herstellen. En geef ze eens ongelijk, het hoort er nou eenmaal bij. Het is immers ook de reden waarom de cannabis aandelen zo interessant zijn: het kan snel omhoog gaan, maar ook weer snel naar beneden.