Malta geeft groen licht voor export medicinale cannabis toppen

Ondertussen is Malta ook in het proces om cannabis volledig te legaliseren, inclusief thuisteelt voor eigen gebruik. 

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Eerder deze maand is Malta akkoord gegaan met de export van medicinale cannabis toppen van het Canadese Materia, dat sinds 2018 actief is op de eilandstaat, liet Reuters weten. Daarvoor heeft Materia wel eerst moeten voldoen aan de European Union Good Manufacturing Practices (EU GMP) certificering, uitgevoerd door de Malta Medicines Authority.

EU GMP is de wereldwijde gouden standaard voor farmaceutische productie en een vereiste voor medicinale cannabis in de meeste Europese rechtsgebieden. Met deze certificering kan Materia beginnen met het verwerken en exporteren van medicinale cannabis toppen vanuit Malta naar consumentenmarkten in heel Europa, na de laatste post-certificeringsstappen in overeenstemming met het licentieproces. Het bedrijf is ook van plan om een ​​vergunningaanpassing aan te vragen om op korte termijn cannabisextracten te verwerken, gebruikmakend van het uitgebreide voorbereidende werk dat al is voltooid.

Reactie Deepak Anand, CEO van Materia

“EU GMP-gecertificeerd worden in Malta is onze belangrijkste mijlpaal sinds we meer dan twee jaar geleden aan dit project begonnen”, aldus Deepak Anand in het persbericht, CEO van Materia. “We zijn verheugd om de motor aan te zetten en het volledige potentieel van een in Malta gevestigde cannabisverwerker aan de industrie te laten zien, met name mondiale partners die toegang zoeken tot de Europese markt.”

“We zijn enorm trots om ons aan te sluiten bij de kleine groep cannabisbedrijven met een EU GMP-gecertificeerde faciliteit(…)”

Nick Pateras, Managing Director, Europe of Materia, voegde eraan toe: “We zijn enorm trots om ons aan te sluiten bij de kleine groep cannabisbedrijven met een EU GMP-gecertificeerde faciliteit. Ons team in Malta heeft dit doel meedogenloos nastreven en heeft zich uitzonderlijk aangepast aan de omstandigheden. van het afgelopen jaar, wat aantoont waarom we ze tot de beste van de industrie rekenen. Nu we onze beoogde Europese infrastructuur met succes hebben ontwikkeld, wordt commercialisering nu onze focus.”

Materia Malta zal haar netwerk van gekwalificeerde partners in de toeleveringsketen gebruiken om nieuwe, hoogwaardige medicinale cannabis op de Europese markt te introduceren, ook in Duitsland via de apotheekdistributiekanalen van Materia Deutschland GmbH. Materia maakte eerder al bekend ook de distributie voor Aphria te doen in Duitsland.

Malta in proces naar volledige legalisatie

Ondertussen is Malta ook in het proces om cannabis volledig te legaliseren, inclusief thuisteelt voor eigen gebruik.