Man uit Oss veroordeeld tot betalen van 2,5 miljoen euro voor vijf jaar lang wiet kweken

Een vastgoedondernemer uit Oss moet samen met zijn compagnon 2,5 miljoen euro betalen voor het vijf jaar lang runnen van een wietkwekerij oordeelde de rechtbank.

0
thuisteelt
- Advertentie -

Een 56-jarige ondernemer uit Oss is door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van 2,5 miljoen euro, nadat er voldoende bewijs werd gevonden voor zijn betrokkenheid bij een langdurige wietkwekerij. De ondernemer bestuurde 35 jaar lang een keukenzaak in Oss, maar volgens de rechtbank runde hij gedurende vijf jaar stiekem een grote wietkwekerij in een loods achter zijn voormalige zaak.

Medeverdachte deelt hetzelfde lot

Een 49-jarige medeverdachte uit Oss, eveneens betrokken bij de wietplantage, moet samen met de ondernemer het bedrag van 2,5 miljoen euro ophoesten.

Ondanks dat DNA van de medeverdachte in de loods werd gevonden, beweerde hij alleen te hebben schoongemaakt.

De rechtbank oordeelde dit als volstrekt ongeloofwaardig, mede vanwege afgeluisterde telefoongesprekken waarin de twee mannen hun verdiende geld bespraken.

Ondernemer ontkent betrokkenheid

De Osse ondernemer houdt vol dat hij nooit op de hoogte was van de wietkwekerij en beweert het slachtoffer te zijn van een valse huurovereenkomst.

De rechtbank verwerpt dit verhaal en wijst op afgeluisterde gesprekken waarin de ondernemer zijn betrokkenheid lijkt te erkennen.

Naast de financiële straf krijgen beide mannen ook een werkstraf van 90 uur opgelegd.