Poging inbraak bij wietproef teler in Hellevoetsluis, bewoners voelen zich ‘niet veilig’

Buurtbewoners willen niet alleen antwoorden op de veiligheidskwestie, maar dringen er ook bij de gemeente op aan om op te treden tegen de hinderlijke geur.

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Zondagochtend vroeg heeft de politie een man op heterdaad betrapt bij een inbraak bij een wietproef teler in Hellevoetsluis bericht het Algemeen Dagblad. Het bedrijf looft het snelle alarm dat de politie in staat stelde één verdachte aan te houden.

Update, 14 februari: Burgemeester heeft begrip voor omwonenden, overleg over meer maatregelen na inbraakpoging bij wietproef teler

Bezorgde bewoners zoeken antwoorden bij burgemeester

De inwoners van de Hellevoetse polder, geschrokken door de inbraakpoging, voelen zich nu onveilig en zouden vandaag burgemeester Peter Rehwinkel ondervragen over maatregelen tegen dergelijke criminele acties.

Deze gebeurtenis markeert de eerste keer dat inbrekers proberen een wietexperiment teler in Nederland binnen te dringen.

Bewoners klagen ook over penetrante wietlucht

Naast veiligheidszorgen uiten bewoners ook klachten over de penetrante wietlucht die over grote afstanden te ruiken is.

De bewoners willen niet alleen antwoorden op de veiligheidskwestie, maar dringen er ook bij de gemeente op aan om op te treden tegen de hinderlijke geur.

Een bewoonster benadrukt dat de geur soms over een afstand van een kilometer merkbaar is, wat de roep om actie versterkt.