Burgemeester Tilburg zet plannen voor coffeeshop aan Paletplein door ondanks protesten van de buurt

De burgemeester van Tilburg zet de plannen voor een coffeeshop aan het Paletplein door, ondanks protesten van buurtbewoners.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg heeft gereageerd op de aanhoudende protesten in Tilburg-West tegen de komst van een nieuwe coffeeshop in de wijk. De bewoners hebben de afgelopen dagen hun onvrede geuit, met als laatste daad een afstandsmeting van het beoogde coffeeshoppand tot een nabijgelegen woonvoorziening voor alleenstaande minderjarige asielzoekers op het Paletplein.

Burgemeester zet door ondanks protesten

Weterings erkent de bezorgdheid van de buurtbewoners en begrijpt dat zij op zoek zijn naar manieren om de komst van de coffeeshop tegen te houden.

Echter, de burgemeester benadrukt dat het proces voor de opening van twee extra coffeeshops in de gemeente al in gang is gezet en onder specifieke voorwaarden zal plaatsvinden.

Daarnaast kondigt hij aan dat de gemeente zich voorbereidt op de legalisatie van de verkoop van cannabis.

Afstandsnorm niet doorslaggevend

Ondanks de afstandsmeting van 233,9 meter tussen het coffeeshoppand en de woonvoorziening voor minderjarige asielzoekers, waarbij de gemeente eerder 250 meter als norm stelde, blijft Weterings vastberaden:

“Het gaat om een woonvoorziening met begeleiding en dat is geen voorwaarde om het coffeeshop-plan stop te zetten,” aldus de burgemeester volgens het Brabants Dagblad. Hij vervolgde: “De afstand wegen we in dit geval niet mee.”