Coffeeshop Galaxy in Den Haag gaat verhuizen naar ‘de rand van de stad’

Coffeeshop Galaxy in Den Haag gaat verhuizen naar 'de rand van de stad', maar heeft nog wel gemeentelijke goedkeuring nodig.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In een poging om de overlast in de Weimarstraat te verminderen, heeft Coffeeshop Galaxy aangekondigd te verhuizen naar een nieuwe locatie aan de rand van Den Haag. De winkelstraat, waarin drie coffeeshops zijn gevestigd, kampt met problemen zoals dubbel geparkeerde auto’s, luidruchtige bezoekers en toenemende criminaliteit, aldus een recent artikel in NRC.

Update, 27 mei: Buurtprotest tegen komst coffeeshop Galaxy naar De Uithof in Den Haag

Update, 24 mei: Voorstel gemeente Den Haag voor verplaatsing coffeeshop Galaxy in Weimarstraat naar Jaap Edenweg

Verhuisplannen naar een locatie met steun van politiek en bewoners

Dave van der Tak, eigenaar van Coffeeshop Galaxy, is vastberaden om iets nieuws neer te zetten op een “unieke locatie” vertelde hij aan het NRC.

De verhuisplannen worden ondersteund door zowel de lokale politiek als de bewoners van Den Haag, die hopen op een afname van overlast in de Weimarstraat.

Wachten op gemeentelijke goedkeuring

Hoewel de verhuizing naar de rand van de stad wordt bevestigd door een woordvoerder van burgemeester Van Zanen, zijn de definitieve stappen afhankelijk van het verkrijgen van een vergunning van de gemeente en goedkeuring door de gemeenteraad.

De nieuwe locatie zou tevens huisvesting voor arbeidsmigranten omvatten, wat de onderneming een breder maatschappelijk perspectief geeft.