Buurtbewoners in protest tegen komst coffeeshop naar Paletplein in Tilburg

Buurtbewoners zijn nu al in actie gekomen tegen de komst van een coffeeshop naar het Paletplein in Tilburg met een demonstratie en petitie.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Je kan er de klok op gelijk zetten: zodra er in het nieuws komt dat er een coffeeshop ergens zal gaan vestigen, komen buurtbewoners in actie. Zo ook nu al naar aanleiding van de mogelijke komst van een coffeeshop naar het Paletplein in Tilburg.

Demonstratie en petitie tegen komst van een coffeeshop naar het Paletplein

Op het Paletplein in Tilburg zijn buurtbewoners in opstand gekomen tegen de geplande opening van een coffeeshop. De bewoners, bezorgd om de veiligheid van hun kinderen, hebben vrijdagmiddag een demonstratie georganiseerd en een petitie gestart tegen de komst van de coffeeshop.

Seb, één van de protesterende kinderen, verwijst naar een eerdere explosie bij coffeeshop Caza in Tilburg en vreest een herhaling in hun wijk. Protestborden met teksten als ‘Bezint eer ge begint’ en ‘Liever sambal bij dan altijd high’ waren te zien tijdens de demonstratie.

Ook politicus Hans Smolders van de Tilburgse oppositiepartij LST sluit zich aan bij het protest. Hij noemt het onbegrijpelijk dat de gemeente al met de derde locatie voor een coffeeshop bezig is, terwijl eerdere locaties (Verdiplein en in Berkel-Enschot) na protesten werden afgekeurd.

Gemeente verdedigt plannen Ondanks Protest

Burgemeester Theo Wetering begrijpt de emoties en benadrukt het belang van regulering en bescherming door legalisatie. Ondanks het verzet van de buurtbewoners blijft de gemeente vasthouden aan de plannen voor de coffeeshop op het Paletplein.

Naast de demonstratie hebben buurtbewoners meer dan 2000 handtekeningen verzameld op een petitie tegen de coffeeshop.

Op 20 februari organiseert de gemeente een informatieavond, waar de actievoerders van zich willen laten horen.