Tilburgse coffeeshop Caza mag onder speciale voorwaarden open ondanks verzet burgemeester

De rechter negeert de wens van de burgemeester van Tilburg om de coffeeshop Caza gesloten te houden na reeks aanslagen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De Tilburgse coffeeshop Caza mag voorlopig onder speciale voorwaarden weer open, ondanks het streven van burgemeester Theo Weterings om de zaak tot maart gesloten te houden. De rechter heeft bepaald dat de coffeeshop extra veiligheidsmaatregelen moet nemen, waaronder de inzet van een gediplomeerde bewaker van 22.00 uur tot in de ochtend berichtte het Brabants Dagblad.

Vijf aanslagen op coffeeshop Caza, geen verdachten

Coffeeshop Caza was in totaal al vijf keer het doelwit van een aanslag, met recente incidenten op 14 en 18 december.

Tot dusver zijn de daders niet gepakt, waardoor burgemeester Weterings vreest voor nieuwe aanvallen.

Ondanks deze bezorgdheid heeft de rechter geoordeeld dat de ondernemer niet op het politieonderzoek kan wachten en daarom onder speciale voorwaarden mag blijven opereren.

Maatregelen en politieonderzoek op dood spoor

De rechtbank erkent dat de vrees voor nieuwe aanslagen begrijpelijk is, maar benadrukt de effectiviteit van genomen maatregelen, waaronder een alerte bewaker, extra verlichting en camera’s.

Het politieonderzoek zit echter op een dood spoor, en de ondernemer kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de impasse in de opsporing van de daders.