Gemeente Tilburg wijst Paletplein in Tilburg-West aan voor vestiging nieuwe coffeeshop

Na het afvallen van twee eerdere plannen, wijst de gemeente Tilburg het Paletplein aan als de beoogde plek voor een nieuwe coffeeshop.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Na het afvallen van het Verdiplein en Koningsoord in Berkel-Enschot, wijst de gemeente Tilburg het Paletplein aan als de beoogde plek voor een nieuwe coffeeshop bericht Omroep Brabant. De vestiging op het Paletplein 11 in Tilburg-West lijkt nu het groene licht te krijgen, maar niet zonder de nodige strubbelingen.

Berkel-Enschot valt af door vergunningsperikelen

Het Verdiplein in Tilburg-Noord en Koningsoord in Berkel-Enschot waren aanvankelijk geselecteerd als mogelijke locaties.

Echter, de gemeente weigerde de vergunning voor Koningsoord nadat de ondernemer zijn aanvraag had gewijzigd, wat volgens de regels niet was toegestaan.

De ondernemer is nu in een bezwaarprocedure verwikkeld.

Buurtbijeenkomsten en informatieavond in aanloop naar besluit

Burgemeester Theo Weterings is gisteravond met de buurtbewoners, ondernemers en leden van de wijkraad in gesprek gegaan.

Daarnaast staat op 20 februari een informatieavond gepland voor omwonenden op het Paletplein.

De gemeente hoopt zo draagvlak te creëren voor de nieuwe coffeeshop op deze locatie.