Village Farms kondigt start bouw faciliteit van zijn wietproef teler Leli Holland aan

Het bedrijf streeft ernaar de productie te starten in het vierde kwartaal van 2024.

0
village farms leli holland experiment gesloten coffeeshopketen
- Advertentie -

Village Farms (NASDAQ:VFF) kondigde eerder deze week in een persbericht aan dat het is gestart met de bouw van de indoor productfaciliteit voor wietexperiment teler Leli Holland, waarvan het voor 85% meerderheidsaandeelhouder is.

Bouw productiefaciliteit van Village Farm’s Leli Holland is gestart, grotere tweede faciliteit pas klaar in 2026

Het bedrijf streeft ernaar de productie te starten in het vierde kwartaal van 2024. Leli Holland zal wiet- en hasjproducten aanbieden, waaronder ook voorgedraaide joints. De financiering voor de bouw van de faciliteit in Drachten, Friesland, zal worden verstrekt uit eigen middelen van Village Farms.

De faciliteit in Drachten,  met een capaciteit van maximaal 2.500 kg gedroogde wiet per jaar, is de eerste van twee faciliteiten die Village Farms heeft gepland voor het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Het tweede, grotere gebouw, gelegen in het nabijgelegen Groningen, heeft een geplande capaciteit van maximaal 10.000 kg per jaar, met productie die pas in 2026 begint.

“Als een markt met beperkte licenties, met een lang gevestigde consumentenbasis en een cannabisvriendelijke regelgeving, vertegenwoordigt Nederland een zeer aantrekkelijke kans op korte termijn in onze internationale cannabisstrategie,” zei Michael DeGiglio, president en CEO van Village Farms in het persbericht. “We zijn verheugd om voort te bouwen op onze rijke geschiedenis in Nederland en gebruik te maken van onze ervaring als een toonaangevend en winstgevend cannabisbedrijf in Canada voor deze eerste grote Europese recreatieve markt. Onze tweefasige aanpak om de productie op te schalen stelt ons in staat om op een tijdige en kapitaalefficiënte manier de markt te betreden, in lijn met de uitrol van het wietexperiment. We kijken ernaar uit om bij te dragen aan het succes van het wietexperiment, evenals aan de gemeenschappen waarin onze faciliteiten zich zullen bevinden.”