Burgemeester heeft begrip voor omwonenden, overleg over meer maatregelen na inbraakpoging bij wietproef teler

De burgemeester van Voorne aan Zee heeft begrip getoond voor de onrust bij omwonenden na een poging tot inbraak bij een wietproef teler en gaat overleggen of er meer maatregelen nodig zijn.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Afgelopen weekend hebben zondagochtend twee inbrekers geprobeerd in te breken bij een van de wietproef telers in Hellevoetsluis. Er kwam al direct een reactie van buurtbewoners dat ze zich ‘niet veilig’ voelden en de burgemeester heeft nu gereageerd.

Buurtbewoners bezorgt en klagen over ‘penetrante wietlucht’

Een van de buurtbewoners heeft namelijk namens een aantal andere bewoners een brief gestuurd aan de burgemeester van Voorne aan Zee, Peter Rehwinkel (PvdA) waarin staat dat ze veiligheidsgaranties willen.

“Voor ons is dit ook nieuw, we zijn geschrokken van de inbraakpoging. Straks vluchten criminelen opeens je erf op of je schuur in. Daar zijn we niet op voorbereid,” vertelde Cora van Mook namens de bewoners aan het Algemeen Dagblad (AD).

Daar klaagt ze ook over de ‘penetrante wietlucht’ die tot kilometers ver te ruiken zou zijn.

Reactie van de burgemeester

Maandag zou de burgemeester contact hebben gehad met de buurtbewoners. Volgens het AD zegt hij alle begrip te hebben voor de zorgen en belooft hij om ‘met de veiligheidspartners en het Rijk in overleg te gaan om te bekijken of nadere maatregelen noodzakelijk zijn’.

Ook gaf hij aan blij te zijn dat de beveiliging van de teler zijn werk deed en de politie snel ter plaatste was en adequaat handelde.

Een woordvoerder van de teler liet aan het AD weten: “Er ging direct een melding naar de politie, die een van de mannen wist aan te houden.”

Het is overigens de eerste keer ooit dat iemand heeft geprobeerd in te breken bij een van de wietexperiment kwekers.

Fout in het AD artikel

Wat verder opvalt aan het AD artikel is dat de journalist schrijft dat de teler levert aan coffeeshop John & Co. Dat is echter onwaar.

Op termijn zal dit wel gebeuren, maar voorlopig is de aanloopfase van het wietexperiment alleen in Breda en Tilburg gaande.

En de journalist rept verder nog steeds over staatswiet, wat het niet is.