Eerste cannabis club in Malta had binnen twee dagen al 150 leden

Meer dan 150 leden in twee dagen voor Malta's eerste legale cannabisclub KDD Society, die maximaal 250 leden mag tellen.

0
Malta eerste gereguleerde cannabis social club distributie verkocht
Foto: ARUC - Authority for the Responsible Use of Cannabis op Facebook.
- Advertentie -

De president van Malta’s allereerste volledig operationele cannabisvereniging, KDD Society in Attard, meldt een overweldigende reactie van leden in de eerste dagen na de opening. Met meer dan 150 leden binnen de eerste twee dagen lijkt de club nu al op weg naar succes.

Totstandkoming van regelgeving voor thuisteelt en clubs in Malta

Malta legaliseerde thuisteelt en cannabis clubs eind 2021 en richtte daarna de Autoriteit voor het Verantwoord Gebruik van Cannabis (ARUC) op, waarmee de deur voor recreatief gebruik en de oprichting van cannabisverenigingen zoals KDD Society werd geopend.

Ondanks enkele vertragingen en leiderschapswisselingen bij de ARUC, is de cannabissector in Malta nu echt in beweging.

Variatie in leden en aanbod bij KDD Society

Kenneth Ellul, de president van KDD Society, onthult dat de ledenpopulatie momenteel voornamelijk uit mannen bestaat, met een leeftijdsvariatie van 18 tot 76 jaar oud.

Het aanbod van de vereniging omvat momenteel vijf verschillende cannabissoorten, variërend van 11% tot 17% Tetrahydrocannabinol (THC).

Toekomstplannen omvatten uitbreiding van het assortiment naar onder andere ook soortjes met een hoog gehalte aan CBD.

Meer informatie over de legalisatie van cannabis in Malta

Eerder publiceerden we ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO.