Eerste cannabis club in Malta begonnen met distribueren aan leden

Een mijlpaal, want het is de eerste door de overheid gecontroleerde cannabis club in de Europese Unie.

0
Malta eerste gereguleerde cannabis social club distributie verkocht
Foto: ARUC - Authority for the Responsible Use of Cannabis op Facebook.
- Advertentie -

Voor het eerst in de geschiedenis is een legale cannabis club in Malta, KDD Society, begonnen met het distribueren van cannabis onder zijn leden. Dat liet de Autoriteit voor het Verantwoord Gebruik van Cannabis (ARUC) weten vandaag in een post op Facebook. Een mijlpaal niet alleen voor Malta, maar ook voor de Europese Unie, want het is de eerste door de overheid gecontroleerde cannabis club in de Europese Unie.

Malta schrijft geschiedenis met distributie van cannabis onder de leden van de eerste door de overheid gereguleerde cannabis club in de Europese Unie

De KDD Society, geregistreerd als CHRA 002, kreeg in oktober 2023 een exploitatievergunning en heeft de afgelopen weken met succes alle verplichte laboratoriumtests door ARUC doorstaan, waaronder het fytocannabinoïdeprofiel, micro-organisme-analyt, bacteriën, gist- en schimmeltelling, mycotoxinen, sporen-/zware metalen-analyt , wateractiviteit en vochtgehalte en vuiligheid en vreemd materiaal, waardoor de cannabis die wordt gekweekt en gedistribueerd binnen cannabis clubs vrij is van ongewenste verontreinigingen.

Wiet die door Cannabis Harm Reduction-verenigingen (CHRA’s), zoals de clubs officieel worden genoemd in Malta, worden gekweekt, verpakt en gedistribueerd, zijn herkenbaar aan het unieke ARUC-label en -zegel. CHRA’s zijn de enige gereguleerde entiteiten die niet-medicinale cannabis met een THC-gehalte van meer dan 0,2% cultiveren en distribueren.

De Autoriteit voor het Verantwoord Gebruik van Cannabis schrijft verheugd te zijn dat een jaar na de conventie over het vaststellen van de normen voor een non-profit cannabiszaad-tot-distributiebenadering, de clubs nu op een gereguleerde manier zijn begonnen te opereren, gebaseerd op volksgezondheid en schadebeperkingsaanpak.

Malta eerste gereguleerde cannabis social club distributie verkocht
Foto: ARUC – Authority for the Responsible Use of Cannabis op Facebook.

In de Facebook post leggen ze ook uit wat de informatie op de verpakkingen precies betekend:

  • In het gele vakje staan de gezondheidsgerelateerde waarschuwingen
  • De risico’s van gebruik staan beschreven in het rood
  • De QR code leidt naar meer schadebeperking gerelateerde informatie over consumptiemethoden, dosering en het verantwoorde gebruik van cannabis
  • Ook is de naam van het soortje, het totale THC percentage, het CBD percentage, de verpakkingsdatum en dergelijke te vinden op de verpakking
Malta wiet in een cannabis club
Foto: ARUC – Authority for the Responsible Use of Cannabis op Facebook.

Meer informatie over de legalisatie van cannabis in Malta

Eerder publiceerden we ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO.