Marokkaanse cannabisagentschap plant prospectiereis naar Nederland voor investeringen

Tijdens de prospectiereis naar Nederland wil het Marokkaanse cannabisagentschap Nederlandse investeerders werven om de groei van de cannabisindustrie te steunen.

0
Marokko cannabis hasj medicinale cannabis industriële hennep
- Advertentie -

Het Marokkaans Agentschap voor de Regulering van Cannabisgerelateerde Activiteiten (ANRAC) heeft aangekondigd plannen te hebben voor een prospectiereis naar Nederland. Het doel van deze missie is het aantrekken van Nederlandse investeerders om de groei van de legale cannabisindustrie in Marokko te ondersteunen na de recente decriminalisatie van cannabis voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden.

Tijdens deze missie zal ANRAC het potentieel van de cannabisproductie en valorisatie presenteren aan Nederlandse investeerders. Het programma omvat B2B-ontmoetingen en bezoeken aan verwerkings- en productie-eenheden.

Volgens berichten van Assabah zou deze stap kunnen leiden tot miljarden dirhams (ongeveer 120 miljoen euro) aan investeringen en aanzienlijke belastinginkomsten voor de Marokkaanse staat.

Wereldwijde kansen in de opkomende cannabisindustrie

Op basis van schattingen van het dagblad zou Marokko, zelfs als het slechts 10% van de wereldmarkt voor legale cannabis zou veroveren, een aanzienlijke inkomstenstroom kunnen genereren van ongeveer 1,3 miljard dollar (ongeveer 1,17 miljard euro).

Er wordt verwacht dat het koninkrijk in de komende jaren zelfs tot 50% van de wereldmarkt zou kunnen veroveren, wat zou resulteren in inkomsten van meer dan 50 miljard dirham (ongeveer 4,5 miljard euro).

Deze ontwikkelingen kunnen niet alleen de economie van Marokko stimuleren, maar ook bijdragen aan de groei van de legale cannabisindustrie wereldwijd.