Meeste Amerikanen hebben cannabis geprobeerd en steunen legalisatie

Een recent YouGov onderzoek onthult de houding van Amerikanen ten opzichte van het consumeren van cannabis en legalisatie.

0
project c chris haver EVALI vaporizer longziekte cannabis america placebo legalisatie van cannabis
- Advertentie -

Een recente opiniepeiling uitgevoerd door YouGov heeft onthuld dat een meerderheid van Amerikanen cannabis heeft geprobeerd en steun biedt voor de legalisatie ervan. Het onderzoek heeft ook inzicht geboden in de houding ten opzichte van verschillende vormen van cannabisgebruik en de impact van legalisatie op de economie en het strafrechtelijk systeem.

Cannabis consumptie patronen

Uit het onderzoek blijkt dat 56% van de Amerikanen op enig moment in hun leven cannabis heeft gebruikt, waarvan 24% aangeeft het afgelopen jaar te hebben gebruikt en 17% het afgelopen maand.

Bovendien hebben 4% van de respondenten aangegeven CBD te hebben gebruikt.

Veel van degenen die cannabis gebruiken, zijn frequente gebruikers, met 24% die aangeven het meerdere keren per dag te gebruiken en 11% dagelijks.

Populaire consumptie vormen

De meest voorkomende vorm van cannabisconsumptie onder Amerikanen is het roken van wiet, gevolgd door het gebruik van eetbare producten en concentraten voor vapen of dabben.

Slechts een klein percentage heeft ervaring met cannabis-infused badproducten of schoonheidsproducten.

Houding ten opzichte van legalisatie

Een overweldigende meerderheid van 62% van de Amerikanen is voorstander van het legaliseren van cannabis in de Verenigde Staten.

Politieke affiliatie speelt een rol in deze houding, met 71% van de Democraten en 67% van de Onafhankelijken die voorstander zijn, in vergelijking met 46% van de Republikeinen.

Steun voor economische impact en strafrechtelijke hervormingen

Naast de steun voor legalisatie is er ook brede steun voor het wissen van cannabisgerelateerde veroordelingen voor niet-gewelddadige overtreders.

58% van de Amerikanen steunt dit idee, waarvan 67% van de Democraten en 48% van de Republikeinen.