In deze 5 Brabantse gemeenten zetten ze je al uit je huis voordat er een wietplant staat

Het wordt steeds gekker. In de Brabantse gemeenten Meierijstad, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden kan je voortaan je huis al uitgezet worden gezet nog voordat er een wietplant binnen staat.

Mauro Picavet
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
- Advertisement -
Dutch Passion

Ontsteltenis op Twitter nadat het Brabants Dagblad bericht dat ze je in Meierijstad, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden je huis al uit kunnen zetten nog voordat er een wietplant staat.

Meierijstad, Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught en Heusden verklaart wietplant persona non grata

Tegen het Brabants Dagblad laat burgemeester Kees van Rooij van Meierijstad weten: “Vanaf nu kunnen we dat ook doen als er voorbereidende handelingen zijn getroffen. We hoeven dus bijvoorbeeld niet meer per se hennepplanten aan te treffen.”

Derrick Bergman sprong er namens Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod op Twitter direct op.

“Als je 5 gram cannabis in huis hebt, dan is dat in delen van Brabant al sinds 2019 genoeg om je huis 3 maanden dicht te timmeren. Vanaf nu is het aanwezig hebben van cannabis(planten) niet meer nodig voor huisuitzetting. WAANZIN.” liet hij weten. “Dus omdat er in een hard drugslab in een boerderij aan de Belgische grens een dode is gevonden, worden eerzame burgers die de toegestane hoeveelheid van 5 gram cannabis in huis hebben, bijvoorbeeld gekocht in een coffeeshop, uit hun huis gezet.”

Wat dit in de praktijk betekent?

Iemand reageerde daar weer op met “Wacht…het in huis hebben van plantenpotten (voor op je balkon), gripzakjes (voor je steentjes voor diamond painting), potaarde (voor je tuinieren-hobby) en warmtekacheltjes (omdat je enkele beglazing hebt en het vriest in de winter) dus al genoeg om je je huis uit te gooien?”

“Ongelofelijk maar waar” was daarop het korte, maar gevatte antwoord. Zo ver is het inmiddels gekomen met de wet Damocles in samenwerking met de growshopwet.

Wat is de volgende stap? Wanneer je er alleen maar al aan denkt om een wietplant te kweken word je je huis uitgezet?

Inmiddels mogen Thaise inwoners tot en met 6 cannabis planten kweken en de opbrengst daarvan verkopen om daarmee hun inkomen aan te vullen. Thuisteelt is hoe je het wendt of keert, ook onderdeel van de cannabisindustrie.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
531VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES