De Beursberichten: koersen blijven dalen voor derde week op rij

Het is alweer de derde week op een rij dat het op de beurs voor de vijf bedrijven die we regelmatig volgen in De Beursberichten dat ten op zichte van een week ervoor, de koersen zijn gedaald.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -
Dutch Passion

In De Beursberichten rubriek iedere donderdag volgen we de beurskoersen van 5 van de grootste cannabis bedrijven die actief zijn op de NASDAQ of NYSE. Als je aandelen hebt in deze bedrijven, was het alleen weer niet een goede week.

De Beursberichten: week 10

Het is namelijk alweer de derde week op een rij dat het op de beurs voor de vijf bedrijven die we regelmatig volgen in De Beursberichten dat ten op zichte van een week ervoor, de koersen zijn gedaald.

Met de vijf bedrijven doelen we op: Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aphria (NASDAQ:APHA), Aurora Cannabis (NYSE:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON).

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Canopy Growth daalde vorige week al zo’n 6-7% waardoor het aandeel op 33,24 dollar stond. Maar deze week is het nog verder gedaald tot 31,91: een verdere daling van 4%. En als we deze rechtszaak mogen geloven, is dat niet veelbelovend voor de toekomst.

canopy growth nasdaq:CGC CGC Nasdaq cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray is zoals eerder vermeld verwikkelt in een fusie met Aphria. Zo ver zijn we alleen nog niet. Op de beurs gebeurde er dan ook niet veel. Vorige week stond het aandeel op 25,29 dollar en is het nu nog verder gedaald tot 24,10: een daling van zo’n 4,7%.

Tilray Nasdaq:tlry nadaq tlry cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Aphria en Tilray zijn nog niet een bedrijf. Inmiddels daalt het aandeel al voor drie weken op rij. Vorige week was het nog 18,18 dollar waard. Vandaag 17,73: een verdere daling van 2,47%.

Aphria cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Aurora Cannabis (NYSE:ACB)

Aurora is ook actief in Nederland en verloor deze week een kort geding civiel recht inzake het wietexperiment omdat ze het niet eens zijn met de gang van zaken. Op de beurs keldert de koers inmiddels verder. Vorige week stond het nog op 10,46 dollar. Vandaag staat het op 9,85 dollar per aandeel: een daling van 5,83%.

Aurora Cannabis ACB NYSE cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Je raad het al: ook Cronos daalde ten op zichte van vorige week (en de weken daarvoor). Vorige week was het aandeel nog 10,31 dollar waard. Vandaag staat de koers op 9,73 dollar per aandeel: een daling van zo’n 5,6%.

Cronos nasdaq:cron nasdaq cron cannabis aandelen
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

Grootste verliezer: Aurora

Naast dat Aurora het wietproef kort geding verloor, is het dus ook de grootste verliezer op de beurs met in het kielzog Cronos Group. Stilte voor de storm?