Mogelijke verhuizing van coffeeshop The Lounge in Haarlem zorgt voor verdeeldheid

Bewoners hopen op verlichting van overlast, maar ondernemers en buurtvereniging uiten bezwaren.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

In het industriële gebied van de Waarderpolder in Haarlem, voorheen Sea Cottage, lijkt coffeeshop The Lounge zijn intrek te willen nemen. Een onderzoek van NH nieuws onthult dat de eigenaar van een coffeeshop in de Doelstraat, centrum Haarlem, een verhuisverzoek heeft ingediend. Bewoners van de Doelstraat, geplaagd door overlast, kijken hoopvol uit naar mogelijke veranderingen.

Gemeente eist vergunning en plan voor parkeerproblemen

Een woordvoerder van burgemeester Wienen bevestigt het verhuisverzoek, maar de gemeente staat niet zomaar toe.

Voordat de coffeeshop zijn deuren in de Waarderpolder mag openen, moet de eigenaar een exploitatievergunning en een gedoogverklaring verkrijgen. Daarnaast wordt verwacht dat hij een plan presenteert om parkeerproblemen en overlast te minimaliseren.

De gemeente is op de hoogte van de huidige overlast in de Doelstraat en eist concrete maatregelen.

Gemengde reacties uit de buurt en ondernemerskring

Bewoners klagen over overlast van scooters en brommers, en hopen op een verhuizing om de rust te herstellen. Een recente naamswijziging en de toevoeging van een opvallende lichtbak bij de coffeeshop in de Doelstraat hebben echter ook nieuwe zorgen opgeroepen. De coffeeshop draagt niet meer de naam The Lounge en heet nu Amsterdam Genetics Coffeeshop Haarlem. Ondernemers in de Waarderpolder en voorzitter Bruno Giebels van de Industriekring hebben eerder al hun bezwaren tegen de mogelijke komst van de coffeeshop geuit, vanwege verwachte parkeerproblemen en overlast.

De eigenaar van de betreffende coffeeshop in de Doelstraat heeft nog niet gereageerd op vragen van NH over de mogelijke verhuizing. De definitieve beslissing rust nu op de aanvraag van de benodigde vergunningen, waarbij belanghebbenden bezwaar kunnen maken tegen de voorgestelde veranderingen.