NBA gaat ook in seizoen 2021-2022 niet testen op cannabisgebruik

De NBA was vorige seizoen al met dit beleid begonnen, naar aanleiding van de corona pandemie. 

0
NBA gary payton cannabis canada
- Advertentie -

De NBA, het overkoepelende orgaan dat de professionele basketbal competitie organiseert in de Verenigde Staten, maakte vorige week bekend dat het ook in het seizoen 2021-2022 niet willekeurige drugstesten zal uitvoeren voor cannabisgebruik bij atleten.

Cannabisgebruik door de vingers gezien in tweede achtereenvolgende NBA seizoen

Een NBA-woordvoerder, Mike Bass, zei tegen de Associated Press:

“We zijn met de NBPA overeengekomen om de opschorting van willekeurige tests voor cannabis voor het seizoen 2021-22 te verlengen en ons willekeurige testprogramma te concentreren op prestatieverhogende producten en drugsmisbruik.”

De NBA was vorige seizoen al met dit beleid begonnen, naar aanleiding van de corona pandemie.

Cannabisbeleid sport organisaties ligt onder vuur

Het cannabisbeleid van de uitvoerende sport organisaties ligt al langer onder vuur. Eerder dit jaar was er felle kritiek vanuit de hele wereld op het niet toelaten van mogelijk gouden medaille winnares Sha’Carri Richardson uit de Verenigde Staten op de Olympische Spelen, omdat ze positief op cannabis was getest nadat ze toe had gegeven het gebruikt te hebben bij het verwerken van de dood van haar moeder.

Inmiddels heeft de World Anti-Doping Agency (WADA) bekend gemaakt dat het gaat heroverwegen of het cannabisverbod niet eens van tafel moet