World Anti-Doping Agency (WADA) bekijkt cannabisverbod, geen verandering in 2022

Cannabis blijft een verboden middel voor atleten in 2022, maar daarna komt er mogelijk verandering.

0
NBA gary payton cannabis canada
- Advertentie -

Het World Anti-Doping Agency (WADA) maakte gisteren bekend in een nieuwsbericht op de website dat het gaat heroverwegen of het cannabisverbod niet eens van tafel moet. Eerder dit jaar was er felle kritiek vanuit de hele wereld op het niet toelaten van mogelijk gouden medaille winnares Sha’Carri Richardson uit de Verenigde Staten op de Olympische Spelen, omdat ze positief op cannabis was getest nadat ze toe had gegeven het gebruikt te hebben bij het verwerken van de dood van haar moeder.

Cannabis blijft verboden middel voor atleten in 2022, maar daarna mogelijk verandering

Het uitvoerend comité van de organisatie zei dinsdag dat het een aanbeveling van een adviesraad voor drugs indelingen had aanvaard om de wetenschap over cannabis opnieuw te onderzoeken, wat een mogelijke beleidswijziging zou kunnen informeren.

In het nieuwsbericht schreef WADA dat het panel ermee instemde de beoordeling uit te voeren “na ontvangst van verzoeken van een aantal belanghebbenden”. De organisatie voegde eraan toe dat cannabis tot 2022 verboden zal blijven terwijl de beoordeling aan de gang is.

In september vorig jaar probeerde een groep veteranen, moeders en atleten om het cannabisverbod ongrondwettig te laten verklaren met een rechtszaak in de Verenigde Staten. De actie was tevergeefs, maar geeft wel het sentiment aan dat er speelt. Zeker medicinale cannabis zou een bijdrage kunnen leveren aan het herstel van spelers na fysieke inspanning. En laten we eerlijk zijn: harder ga je er echt niet van rennen.