Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zoekt projectleider Cannabis en Tabak

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is op zoek naar een projectleider voor het Project Cannabis en Tabak.

0
Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zoekt projectleider Cannabis en Tabak
- Advertentie -

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) is druk bezig met de voorbereidingen voor het Experiment gesloten coffeeshopketen, waarbij de NVWA toezicht houdt op de productkwaliteit van cannabis. De afgelopen periode stond in het teken van het ontwikkelen van toezichtmethoden en het implementeren ervan. Nu is het tijd om het toezicht verder vorm te geven en de methoden te ontwikkelen en implementeren. Na de uitvoeringsfase zal het experiment samen met externe partners geëvalueerd worden. Om deze taken uit te voeren, is de NVWA op zoek naar een projectleider voor het Project Cannabis en Tabak. Dat werd bekend naar aanleiding van een vacature op de website werkenvoornederland.nl.

Van belang is echter dat ‘je geen banden hebt met de industrie waarop binnen dit domein toezicht wordt gehouden’.

Verantwoordelijkheden van de Projectleider Cannabis en Tabak

Als Projectleider Cannabis en Tabak ben je verantwoordelijk voor verschillende taken binnen de NVWA. Je houdt je bezig met kennisontwikkeling, het verder inregelen van het experiment gesloten coffeeshopketen, het doorontwikkelen van toezichtmethoden, de vertaling van wetgeving naar toezicht, en de implementatie en evaluatie van het toezicht.

Binnen de NVWA ben jij het aanspreekpunt voor de uitvoering van het experiment en werk je samen met collega’s van diverse afdelingen, zoals Inspectie, het laboratorium en Juridische zaken.

Daarnaast werk je ook samen met externe partners, waaronder betrokken ministeries, de Inspectie Justitie en Veiligheid en de deelnemende gemeenten. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen en speelt proactief in op nieuwe ontwikkelingen.

Samen met je collega’s vertaal je wetgeving en beleid naar effectief toezicht en begeleid je inspecteurs bij de implementatie en uitvoering van het toezicht.

Je rapporteert regelmatig over de voortgang en resultaten van je projecten en speelt ook een rol bij het signaleren van knelpunten en ontwikkelingen op jouw expertisegebied.

Daarnaast draag je bij aan het beantwoorden van Kamervragen en persvragen.

Werkomgeving en vereisten

Als projectleider werk je binnen het team HAP/AT, onderdeel van de afdeling Expertise van de directie Handhaven van de NVWA. Het team bestaat uit ongeveer 15 professionals en richt zich op het creëren van een rookvrije en gezonde generatie. Je maakt deel uit van het cluster AT, dat zich bezighoudt met het toezicht op tabak, alcohol en cannabis.

Voor deze functie is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken en resultaatgericht bent. Je hebt ervaring met het leiden van complexe en politiek gevoelige projecten en hebt affiniteit met toezicht en handhaving. Daarnaast heb je ervaring met externe netwerken.

Als Projectleider Cannabis en Tabak ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van nauwe samenwerkingsverbanden met externe partners. Dit omvat onder andere de betrokken ministeries, de Inspectie Justitie en Veiligheid en de deelnemende gemeenten. Het opbouwen en onderhouden van sterke netwerken is van essentieel belang voor een succesvolle uitvoering van het experiment en het ontwikkelen van effectieve toezichtmethoden. Je fungeert als het aanspreekpunt voor de NVWA-taken binnen het experiment en zorgt ervoor dat de NVWA goed vertegenwoordigd is in relevante externe overleggen en samenwerkingsverbanden.

Taken en verantwoordelijkheden van de Projectleider Cannabis en Tabak

Als Projectleider Cannabis en Tabak krijg je een breed scala aan verantwoordelijkheden toegewezen. Je bent betrokken bij kennisontwikkeling, het inregelen van het experiment gesloten coffeeshopketen, het doorontwikkelen van toezichtmethoden, de vertaling van wetgeving naar toezicht, en de implementatie en evaluatie van het toezicht. Je werkt nauw samen met collega’s van verschillende afdelingen binnen de NVWA, waaronder Inspectie, het laboratorium en Juridische Zaken. Daarnaast werk je samen met externe partners om een effectief en efficiënt toezichtsysteem te ontwikkelen.

Je hebt een leidende rol in het vertalen van wetgeving en beleid naar praktisch toezicht. Samen met je collega’s binnen de NVWA zorg je ervoor dat inspecteurs goed worden begeleid bij de implementatie en uitvoering van het toezicht. Je bewaakt de voortgang van de projecten en legt verantwoording af over de resultaten. Bovendien speel je een reflectieve rol als toezichthouder, waarbij je ontwikkelingen op jouw expertisegebied signaleert en knelpunten in de regelgeving aan de kaak stelt. Je draagt ook bij aan het beantwoorden van Kamervragen en persvragen met betrekking tot jouw expertisegebied.

Werken bij de NVWA en arbeidsvoorwaarden

Als Projectleider Cannabis en Tabak kom je te werken in het team HAP/AT binnen de afdeling Expertise van de directie Handhaven. Dit team bestaat uit ongeveer 15 bevlogen en gedreven professionals die zich inzetten voor het creëren van een rookvrije en gezonde generatie. Binnen het cluster AT ben je betrokken bij de uitvoering van het experiment gesloten coffeeshopketen.

De NVWA is een betrokken en sociale werkgever die actief is in een groot en maatschappelijk speelveld. Je werk als toezichthouder heeft impact op de veiligheid van voedsel, producten, planten, dieren en dierenwelzijn in Nederland. Naast een uitdagende functie biedt de NVWA ook een aantal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Als Projectleider Cannabis en Tabak bij de NVWA profiteer je van:

  1. Salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden: Je ontvangt een marktconform salaris, afhankelijk van je kennis en ervaring. Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37% van je brutosalaris, dat je flexibel kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, opleidingen of een fietsplan.
  2. Flexibele werktijden: De NVWA biedt flexibele werktijden, zodat je een goede balans kunt vinden tussen werk en privé.
  3. Opleidingsmogelijkheden: De NVWA investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers en biedt diverse opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Je krijgt de kans om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen en zo je carrière binnen de NVWA vorm te geven.
  4. Goede werk-privébalans: De NVWA hecht veel waarde aan een goede werk-privébalans. Er zijn mogelijkheden voor parttime werken, telewerken en ouderschapsverlof.
  5. Een dynamische werkomgeving: Als Projectleider Cannabis en Tabak werk je in een dynamische omgeving waarin je te maken hebt met diverse stakeholders, zowel intern als extern. Geen dag is hetzelfde en je hebt de mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken.

Solliciteren op de functie van Projectleider Cannabis en Tabak

Als de functie van Projectleider Cannabis en Tabak bij de NVWA je aanspreekt, kun je solliciteren via de website van werkenvoornederland.nl. Hier vind je meer informatie over de functie, de vereisten en het sollicitatieproces.

De NVWA is op zoek naar kandidaten met relevante werkervaring en affiniteit met het toezicht op cannabis en tabak. Daarnaast zijn goede communicatieve en samenwerkingsvaardigheden belangrijk, aangezien je intensief samenwerkt met zowel interne als externe stakeholders.

Eerder plaatste de NVWA ook al een vacature voor projectleider Experiment gesloten coffeeshopketen. Evenals twee vacatures bij de overheid die te maken hadden met Track & Trace.