New Orleans decriminaliseert cannabis voor persoonlijk gebruik

Daarnaast zullen zo'n 10.000 mensen hun strafblad zien geschrapt worden in voor het hebben van kleine hoeveelheden cannabis bij zich sinds 2010.

0
legale cannabis verkoop
- Advertentie -

Vorige week keurden leden van de gemeenteraad van New Orleans een gemeentelijke verordening goed, waardoor lokale straffen voor overtredingen van het bezit van cannabis voor persoonlijk gebruik effectief worden geëlimineerd. In een afzonderlijke actie besloten stadsfunctionarissen ook om duizenden eerdere cannabis-gerelateerde veroordelingen te schrappen.

Eerder kreeg je een dagvaardiging als de politie kleine hoeveelheden cannabis vond. Dat resulteerde in een boete, met de mogelijkheid tot een notering op je strafblad. Volgens het nieuwe beleid worden alle boetes kwijtgescholden en krijgt iedereen die een boete heeft gekregen een pardon. In het vervolg zal er geen politierapport worden opgemaakt en hoef je niet meer voor de rechtbank te verschijnen. Het nieuwe beleid gaat 15 september in. Degenen die in het openbaar cannabis roken, zullen nog wel worden vervolgd voor het overtreden van de Smoke-Free Air Act van New Orleans.

10.000 strafbladen voor cannabisbezit worden geschrapt

Een afzonderlijke verordening die door de stad is aangenomen, zorgt ervoor dat iedereen die na 2010 een boete heeft gekregen en een notering op zijn of haar strafblad heeft gekregen, dat de notering wordt geschrapt. Naar schatting zullen zo’n 10.000 inwoners in het kader van deze actie gratie krijgen. Als er nog een aanklacht liep tegen een inwoner, zal die komen te vervallen.

“(…)concentreren op de grote problemen zoals schietpartijen, moorden en het algemeen voorkomen van geweld(…)”

“Dit beleid zal de politie van New Orleans helpen om het vertrouwen van de gemeenschap op te bouwen, en is ook gericht op het besparen van mankracht, zodat ze zich in plaats daarvan kunnen concentreren op de grote problemen zoals schietpartijen, moorden en het algemeen voorkomen van geweld in onze stad”, zei gemeenteraadsvoorzitter Helena Moreno. “Het is nu tijd om een ​​einde te maken aan de criminalisering van cannabisbezit.”

Afgelopen zondag werd daarnaast de wetgeving van kracht die cannabis al decriminaliseerde in de staat Lousiana. In tegenstelling tot de gemeentelijke verordening van New Orleans, biedt deze nieuwe staatswet geen verlichting voor degenen met eerdere veroordelingen en elimineert het ook geen boetes voor degenen die kleine hoeveelheden van de plant in bezit hadden.