New York geeft goedkeuring aan vergunningen eerste 36 cannabiswinkels

Daarvan zijn 28 vergunningen gegaan naar eerder veroordeelden voor cannabisovertredingen en 8 naar non-profit organisaties.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

De Cannabis Control Board van de staat New York heeft eerder deze week de eerste voorwaardelijke vergunningen goedgekeurd voor cannabiswinkels. De vergunningen, ook wel de Conditional Adult-Use Retail Dispensary (CAURD)-vergunningen, zijn een centrale pijler van het New York State Seeding Opportunity Initiative.

Mensen van kleur, die het zwaarst zijn getroffen door de drugsoorlog, krijgen voorrang in New York en krijgen overheidssteun

De eerste legale cannabiswinkels in New York zullen worden beheerd door degenen die het meest worden getroffen door de handhaving van het verbod op cannabis of non-profit organisaties waarvan de diensten ondersteuning omvatten van ex-gedetineerden. Deze cannabiswinkels zullen als eerste legaal geproduceerde cannabis door boeren in New York mogen verkopen.

Tijdens de vergadering van eerder deze week keurde de raad 36 voorlopige licentiehouders goed

Het Office of Cannabis Management ontving meer dan 900 aanvragen voor CAURD-vergunningen. Tijdens de vergadering van eerder deze week keurde de raad 36 voorlopige vergunninghouders goed, waaronder 28 gekwalificeerde individuen en 8 CAURD-aanvragers zonder winstoogmerk. Er is ten minste één CAURD-vergunning verleend in elke beschikbare regio van de staat.

Als onderdeel van het Seeding Opportunity Initiative zullen personen aan wie CAURD-vergunningen zijn toegekend, ook steun krijgen van het Social Equity Cannabis Investment Fund. Er zullen maximaal 175 vergunningen zijn in totaal toegekend: maar liefst 150 aan individuele aanvragers en maximaal 25 aan aanvragers zonder winstoogmerk. In de toekomst zullen vergunningsaanvragen naar het bestuur worden gestuurd ter beoordeling basis.

Om in aanmerking te komen, moesten aanvragers ofwel zelf een cannabisveroordeling hebben gehad, ofwel het familielid zijn van iemand die een winstgevende onderneming heeft of heeft gehad.

Non-profitorganisaties kwamen in aanmerking als ze een geschiedenis hadden van het dienen van huidige of voorheen gedetineerde individuen, inclusief het creëren van beroepsmogelijkheden voor hen; ten minste één bestuurslid dat betrokken is bij justitie; minimaal vijf fulltime medewerkers; en een sociale onderneming hebben geëxploiteerd die netto-activa of winst over ten minste twee jaar hadden.

In de afgelopen 30 jaar hadden zwarte New Yorkers 15 keer meer kans om gearresteerd te worden voor cannabis dan blanke New Yorkers. Voor Latino’s was het acht keer waarschijnlijker. Daarom is dan ook de meerderheid van de deze week aangekondigde vergunninghouders mensen van kleur.

Reactie voorzitter van de Cannabis Control Board

“Vandaag is een monumentale dag voor de ontluikende cannabisindustrie in New York. Met de eerste vergunningen voor cannabiswinkels in handen van bedrijven en in aanmerking komende non-profitorganisaties, hebben we ervoor gezorgd dat de eerste verkopen zullen worden gedaan bij winkels die worden beheerd door degenen die getroffen zijn door de onterechte handhaving van cannabisverbod”, zei Tremaine Wright in het persbericht (PDF), voorzitter van de Cannabis Control Board.

“Dit is nog maar het begin, we zullen blijven werken aan het bouwen van een industrie die openstaat voor iedereen die dat wil deelnemen. Veel dank aan gouverneur Kathy Hochul en haar niet-aflatende steun terwijl we allemaal werken om ervoor te zorgen dat New York de meest rechtvaardige en inclusieve cannabisindustrie ter wereld heeft natie.”