Malta start met procedure opening Cannabis Social Clubs in februari 2023

Eindelijk, zou je kunnen zeggen, want Malta legaliseerde cannabis inclusief thuisteelt en Cannabis Social Clubs al in december 2021.

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Volgens staatssecretaris Rebecca Buttigieg zal de Authority for the Responsible Use of Cannabis (de Autoriteit voor Verantwoord Cannabisgebruik) in februari beginnen met het accepteren van aanvragen voor vergunningen voor Cannabis Social Clubs. Die toezegging deed de staatssecretaris tijdens een toespraak in het parlement berichtte Malta Today eerder deze week.

Cannabis Social Clubs komen eindelijk van de grond in Malta in 2023

Eindelijk, zou je kunnen zeggen, want Malta legaliseerde cannabis inclusief thuisteelt en Cannabis Social Clubs al in december 2021. Sindsdien is het alleen mogelijk om aan legale cannabis te komen door het zelf te kweken. Maar niet iedereen kan of wil zijn of haar eigen cannabis kweken. Voor die mensen, en ook voor zij die ook iets anders willen naast hun eigen teelt, komen er Cannabis Social Clubs zonder winstoogmerk.

Echter wilde het niet vlotten met de start van het Cannabis Social Clubs programma. Eerder deze maand maakte het voormalige hoofd van de cannabisautoriteit Mariella Dimech bekend dat ze is ontslagen. Ze moest dan ook haar werk doen met “geen functioneel kantoor, geen personeel, geen budget en een politieke strategie en beslissingsstrategie waar ik het niet mee eens was,” aldus Dimech. Haar vervanger is gek genoeg een gevreesde tegenstander van cannabis legalisatie, Leonid McKay, voormalig directeur van Caritas.

Eerder publiceerden we ook al het wetsvoorstel, evenals een interview en podcast met Andrew Bonello, president van de ReLeaf Malta NGO. Malta tekende overigens wel de gezamenlijke overeenkomst samen met Duitsland en Luxemburg over de regulering van cannabis in juli. Iets wat de Nederlandse delegatie naliet.

Cannabis Industrie Awards 2023