New Yorkers steunen legalisering cannabis, alleen niet in hun buurt

Meer dan 1 op de 10 tegenstanders van cannabis legalisering in New York zegt waarschijnlijk klant te worden van een cannabiswinkel.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten

Terwijl 61% van de inwoners van de staat New York de legalisatie van de verkoop van cannabis voor volwassenen ondersteunt, zou meer dan de helft (52%) van de inwoners van New York City zich verzetten tegen de verkoop in hun buurt. Deze ongelijkheid tussen algemene steun en de bereidheid om daadwerkelijk in de buurt te wonen, is een groot probleem wanneer gemeenschappen beslissen waar ze, en waar dan ook, de verkoop van cannabis willen toestaan.

Lees ook: Gouverneur New York introduceert cannabis legalisatie voorstel

Met de legalisering van cannabis alleen zijn we er nog niet

Aangezien 61% van de inwoners van de staat New York gelooft dat een gemeenschap het recht zou moeten hebben om “opt-out” te zijn en de verkoop van cannabis in hun gemeenschap allemaal te verbieden, zal de strijd om de faciliteiten ter plaatse waarschijnlijk uitgebreide gemeenschapsbereik en educatieve inspanningen vereisen.

“Legalisatie is nog maar het begin van de strijd”

“Legalisatie is nog maar het begin van de strijd”, zegt Patrick Fox in een persbericht, CEO van Consensus Strategies, een onderzoeks- en strategiebureau met uitgebreide ervaring in het plaatsen van cannabisfaciliteiten. “De strijd om levensvatbare locaties te vinden zal intens zijn. We horen vaak van cannabisondernemers die denken dat het ondersteuningsniveau voor legalisatie zich vertaalt in steun voor het vestigen van een detailhandel of kweekfaciliteit. Vaak niet.”

Lokale autoriteiten voor bestemmingsplannen en planning zullen de mogelijkheid hebben om te beslissen waar detailhandel en teeltfaciliteiten zich binnen hun gemeenschap kunnen vestigen. Ze kunnen ervoor kiezen om ze toe te laten in algemene winkelzones met een grotere zichtbaarheid en ze te behandelen als een slijterij. Ze kunnen ze verbannen naar meer obscure gebieden met een lager profiel, zoals een industriepark, en de bewegwijzering en zichtbaarheid beperken of ze kunnen het gebruik in hun gemeenschap volledig verbieden. De meerderheid van de New Yorkers (53%) is van mening dat de cannabis-detailhandel onder de radar moet blijven en zich buiten goed zichtbare winkelgebieden moet vestigen.

Het verkrijgen van steun voor kweekfaciliteiten waar cannabis wordt verbouwd en verwerkt, zal nog uitdagender zijn: 62% van de 50-plussers is tegen kweekfaciliteiten in hun buurt. 53% van de zwarte / Afro-Amerikanen en 61% van de Latijns-Amerikaanse / Latino’s over de gehele staat zijn tegen teelt in hun gemeenschappen.

Andere bevindingen van het onderzoek zijn onder meer:

  • New Yorkers zijn verdeeld over sociale gelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Steun voor licentievoorkeuren voor aanvragers van sociale rechtvaardigheid (51% steun) en 50/50 voor het toestaan ​​van mensen met eerdere veroordelingen voor cannabististributie om een ​​legale cannabiswinkel te runnen.
  • Meer dan een kwart (27%) van degenen die legalisatie steunen, zegt dat het onwaarschijnlijk is dat ze daar ooit zullen winkelen als ze opengaan.
  • Meer dan 1 op de 10 (13%) van degenen die tegen legalisatie zijn, zegt waarschijnlijk een klant te zijn als ze openen.
  • 53% ondersteuning voor thuisbezorging
  • Sterke steun (59%) voor het besteden van een deel van de cannabis-belastinginkomsten aan minderheidsgemeenschappen die werden getroffen door de War on Drugs.
  • 52% vindt dat de wet mensen in staat moet stellen legaal een beperkt aantal cannabisplanten thuis legaal te kweken. 78% steun van mensen tussen de 18-34 jaar.

De staatsenquête in New York werd uitgevoerd door Consensus Strategies van 5 tot 7 maart 2021. De steekproef bestond uit 515 inwoners van New York, met een geloofwaardigheidsinterval (CI) / foutmarge (MOE) van +/- 4,3 procentpunt. De gegevens werden verzameld met behulp van een gemengde modus, waaronder mobiele gegevensverzameling via sms-naar-web, vaste lijnen met behulp van IVR en een online panel.

Het is dus niet alleen in Nederland dat het vinden van een locatie voor een coffeeshop vaak problematisch is.