Zo krijgen we JA21 mee in de Eerste Kamer om voor de Wietwet te stemmen

Hasjproductie in eigen land in plaats van internationale drugshandel: daar kan JA21 bij de Wietwet in de Eerste Kamer toch niet tegen zijn?

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

De stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn bijna allemaal geteld. Het is nog even afwachten of te zien is dat cannabis liefhebbers hun voorkeursstem op Vera Bergkamp van D66 hebben uitgebracht. Net zoals Henk de Vries, eigenaar van The Bulldog imperium, liet weten op het Linkedin account van het bedrijf. Ik heb de verkiezingen dan ook op de voet gevolgd. Maar dit is juist niet nog een artikel over de Tweede Kamerverkiezingen, maar in de plaats daarvan over de Eerste Kamer. Laat gisteravond kreeg ik namelijk een ingeving waarmee het zou moeten lukken om JA21, maar eigenlijk heel niet-christelijk rechts, mee te krijgen om de Wietwet aan te nemen in de Eerste Kamer.

Meerderheid van 38 zetels nodig in Eerste Kamer voor Wietwet

Nog een keer voor de goede orde, in de Eerste Kamer zijn in totaal 75 zetels, waarvan de verdeling op dit moment is als volgt inclusief hun verwachte stemming:

Partij Eerste KamerZetels
Voor
Zetels
Tegen
VVD
12
CDA
9
GroenLinks
8
Fractie-Nanninga (JA21)
8 onbekend
D66
7
PvdA
6
PVV
5
SP
4
ChristenUnie
4
PvdD
3
50Plus
2
FvD
2 onbekend
SGP
2
Fractie Otten
2 onbekend
OSF
1 onbekend
Totaal:
30
32
Onbekend:
13

Hasjproductie in eigen land in plaats van illegaal importeren uit Marokko, Spanje en Californië

Met JA21 (Fractie-Nanninga in de Eerste Kamer) erbij, zou er een meerderheid zijn (38 zetels). Maar zelfs de VVD, PVV, FVD en andere niet-christelijke partijen zouden in theorie met de volgende beargumentering in kunnen stemmen.

Op dit moment vindt de productie van hasj plaats in Marokko en wordt geïmporteerd naar Nederland via allerlei toegangswegen

Op dit moment vindt de productie van hasj plaats in Marokko en wordt geëxporteerd naar Nederland via allerlei toegangswegen. In Nederland wordt geld betaald aan een handelaar voor de hasj, die op zijn beurt weer een hele zwarte markt in stand houd. Een deel van het geld gaat terug naar Marokko. Marokko gaat inmiddels zelfs medicinaal legaliseren.

Dat geld voedt nu ook de ondermijning en de internationale drugshandel. En dit gaat niet alleen op voor hasj uit Marokko, maar ook wiet illegaal geïmporteerd uit Spanje en Californië. Het in Nederland verdiende geld verlaat daarmee het land of komt in verkeerde handen, terwijl met het aannemen van de Wietwet we alles in eigen land kunnen doen en houden. Dat niet alleen, we kunnen het ook nog eens veel beter.

de productie van hasj kan ook in eigen land

Voor de duidelijkheid: de productie van hasj kan ook in eigen land. Dat doen ze in de Verenigde Staten en Canada al jaren en is niemand die zeurt over het gemis van het aanbod van Marokkaanse hasj, immers het aanbod is dusdanig dat niemand hier aan denkt.

Meer argumenten mogelijk, maar dit zou het moeten doen om JA21 mee te krijgen

Ik kan heel veel meer argumenten opnoemen, maar als ik specifiek kijk naar de partij die we mee moeten krijgen, moeten er dat niet heel veel meer zijn. Ik geloof ook niet dat ze zelf of hun achterban, namelijk hier tegen kunnen zijn. Het mogen ook 8 VVD’ers zijn natuurlijk die de doorslag geven. Toen Annabel Nanninga er zelf naar werd gevraagd op Twitter voor de verkiezingen, schreef ze het volgende:


Als afsluiter geef ik mee de tabel gemaakt door onze business analist Jef Martens voor zijn spiekbriefje voor leden van de Eerste Kamer, met daarin duidelijk de verschillen tussen het huidige gedoogbeleid, het Experiment Gesloten Coffeeshopketen, en de Wietwet van Vera Bergkamp.

Tabel met effect gedoogbeleid vs experiment gesloten coffeeshopketen vs wietwet
Tabel met effect gedoogbeleid, experiment gesloten coffeeshopketen en wietwet op verschillende onderwerpen