Canopy Growth gaat lening aan van 750 miljoen dollar

Canadese Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) kondigde gisteren aan dat het een kredietovereenkomst is aangegaan van 750 miljoen dollar.

0

Een van de grootste cannabis bedrijven op dit moment, het Canadese Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC) kondigde gisteren in een persbericht aan dat het een kredietovereenkomst is aangegaan met Fondsen geadviseerd door King Street Capital Management. Onder de kredietovereenkomst heeft het bedrijf een senior gedekte termijnlening van $ 750 miljoen opgehaald. Het bedrijf heeft ook de mogelijkheid om tot 500 miljoen dollar extra aan senior gewaarborgde schuld te verkrijgen op grond van de kredietovereenkomst.

Reactie Canopy Growth en kredietverlener King Street Capital Management

“We zijn verheugd King Street te verwelkomen als onze belangrijkste schuldinvesteerder en kijken ernaar uit om in de loop van de tijd waarde te creëren voor zowel onze krediet- als aandelenbeleggers”, aldus Mike Leei zijn reactie in het persbericht, EVP en CFO van Canopy Growth.

” (…)kijken ernaar uit om in de loop van de tijd waarde te creëren voor zowel onze krediet- als aandelenbeleggers”

“Deze transactie versterkt de balans van Canopy verder, biedt extra kapitaal om te investeren in groeimogelijkheden met een hoog rendement, en markeert een belangrijke mijlpaal voor ons bij het streven naar een efficiëntere kapitaalstructuur.”

“We zijn onder de indruk van de groei van Canopy als leider op de Canadese markt en kijken ernaar uit om dit strategische kapitaal te verstrekken nu Canopy zijn activiteiten verder uitbreidt”, aldus Noah Charney in het persbericht, Managing Director bij King Street.

Lening gebruikt voor wekkapitaal en algemene bedrijfsdoeleinden

De Termijnleningsfaciliteit kent geen aflossingsbetalingen en vervalt op 18 maart 2026. De bruto-opbrengst, na aftrek van vergoedingen en kosten, zal door Canopy Growth worden gebruikt voor werkkapitaal en algemene bedrijfsdoeleinden, inclusief maar niet beperkt tot groei-investeringen, acquisities, kapitaal uitgaven en strategische initiatieven.

De Termijnleningsfaciliteit heeft een coupon van LIBOR plus 8,50% en is onderhevig aan een LIBOR-bodem van 1,00%. Gegeven effect op de netto-opbrengst van de Termijnleningsfaciliteit, zou de geschatte pro forma geldmiddelen, kasequivalenten en kortetermijninvesteringen van de Vennootschap per 31 december 2020 ongeveer CAD $ 2,5 miljard hebben bedragen.