Nieuwe Belgische cannabisbeurs Terpz & Herbz krijgt geen vergunning van gemeente

De burgemeester van het Belgische Avelgem weigert de vergunning voor de nieuwe Terpz & Herbz cannabisbeurs.

0
Terpz & Herbz cannabis beurs België
- Advertentie -

Op aanstaande 20 april 2024 zou het kasteel van Bossuit het toneel worden van Terpz & Herbz, een cannabisbeurs met nationale en internationale standhouders. Echter, de burgemeester van Avelgem, Lut Deseyn, heeft de vergunning geweigerd. De organisator uit Roeselare, tevens producent van hennepbier Cannahopper, is diep teleurgesteld in de beslissing.

Burgemeester wijst Terpz & Herbz af op basis van advies politie en FOD Volksgezondheid

De afwijzing van de vergunning is volgens burgemeester Deseyn gebaseerd op advies van zowel de politie als de FOD Volksgezondheid.

Er zouden standhouders deelnemen die producten aanbieden die niet toegestaan zijn in België.

De burgemeester verklaart: “Wij hebben het event afgewezen op basis van advies van de politie en FOD Volksgezondheid. Er bleken standhouders deel te nemen die zaken verkopen die niet toegelaten zijn in België.”

Organisator houdt vol: “Wij houden ons aan de wet”

De organisator verdedigt zich en benadrukt dat zijn bedrijf, ondanks de afwijzing, binnen de wettelijke kaders opereert.

Hij legt uit dat de producten op de beurs geen hallucinogene stoffen bevatten en dat alle standhouders strikte instructies hebben gekregen om enkel legale producten aan te bieden.

Hoewel de kans op doorgang in Avelgem klein lijkt, blijft de organisator vastberaden om Terpz & Herbz te laten plaatsvinden, desnoods in een andere gemeente of stad.