NORML roept Joe Biden op te houden met Drug Czar aanstelling

Joe Biden was een van de 87 senatoren die in 1988 stemden voor de oprichting van een Drug Czar (Office of National Drug Control Policy).

0
democratische partij cannabis trump cannabis onderzoek cannabis legalisatie amerikaanse congres more act joe biden drug czar
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Voormalig senator Joe Biden was een van de 87 senatoren die in 1988 stemden voor de oprichting van het Office of National Drug Control Policy (ONDCP), ook bekend als het kantoor van de Drug Czar. Nu is het tijd dat de regering Biden dit agentschap afschaft, roept de National Organization for the Reform of Marijuana Laws (NORML) NGO tot op. De oproep leest vrij vertaald als volgt.

De ONDCP vertegenwoordigt een vervlogen tijdperk

Tegenwoordig zijn de meeste Amerikanen het erover eens dat het gebruik van cannabis door volwassenen legaal moet zijn, en de meeste staten hebben de plant gelegaliseerd voor medisch of recreatief gebruik. Er is geen legitieme behoefte meer aan het kantoor van de Drug Czar of aan een Drug Czar.

“Deze bekrompen, Flat Earth-mentaliteit weigert de realiteit te erkennen dat de meerderheid van het land nu bevoegd is om legaal cannabis te gebruiken(…)”

Denk hier eens over na: de Drug Czar van het Witte Huis is wettelijk verplicht ‘zich te verzetten tegen elke poging om het gebruik van een stof die in bijlage I staat te legaliseren’ en ‘ervoor te zorgen dat er geen federale fondsen … zullen worden uitgegeven voor enige studie of contract met betrekking tot de legalisatie (voor medisch gebruik of enig ander gebruik) van een stof vermeld in bijlage I.’

Deze bekrompen, Flat Earth-mentaliteit weigert de realiteit te erkennen dat de meerderheid van het land nu bevoegd is om legaal cannabis te gebruiken, en schrijft voor dat het Amerikaanse drugsbeleid nog steeds wordt gedicteerd door retoriek en ideologie in plaats van door wetenschap en bewijs.

Het Biden / Harris-team beloofde tijdens de campagne prioriteit te geven aan de hervorming van de mislukte en verouderde cannabiswetten van Amerika. Op lange termijn kan het deze belofte nakomen door de ONDCP te schrappen. Op korte termijn kan het deze belofte nakomen door het pleidooi voor benoeming door voormalig vertegenwoordiger Patrick Kennedy voor de positie van de Amerikaanse Drug Czar af te wijzen.

Anti-cannabis politicus Patrick Kennedy wil de nieuwe Drug Czar worden

Momenteel voert Patrick Kennedy openlijk campagne om Drug Czar te worden. NORML verzet zich tegen zijn campagne voor deze benoeming.

Kennedy: “Opsluiting is een krachtige motivator”

Kennedy is al lang een tegenstander van legalisatie en heeft enorm veel tijd, energie en geld besteed aan de organisatie tegen hervorming van het marihuanabeleid. In feite richtte hij samen met Kevin Sabet de groep Smart Approaches to Marijuana op – die consequent heeft gelobbyd tegen vrijwel elke staats- en federale hervormingswet om cannabis te legaliseren voor gebruik door volwassenen of voor medisch gebruik. Hoewel de groep beweert straffen voor persoonlijk gebruik van cannabis te ‘decriminaliseren ‘te steunen, heeft ze haar lobbymiddelen niet gebruikt om voor dergelijk beleid te pleiten in staten als Virginia en in andere staten die dat wel hebben gedaan. In 2014 zei Kennedy: “Opsluiting is een krachtige motivator”, met betrekking tot zijn inspanningen om de consumptie van cannabis door volwassenen te voorkomen.

NORML: steun onze oproep

Daarom vraagt NORML het Amerikaanse volk om zich bij hen te voegen in hen verzet tegen de benoeming van Patrick Kennedy voor Drug Czar en waarom NORML hoopt dat de Amerikaanse bevolking met hen een oproep te steunen tot afschaffing van de ONDCP.

Cannabis Industrie Awards 2022