Op dit moment 48 industriële hennep vergunningen vergeven in Suriname

De 48 al vergeven vergunningen zouden echter niet wettelijk kunnen worden nagetrokken bericht Dagblad Suriname.

0
Suriname industriële hennepteelt werkgroep
- Advertentie -

Suriname is al langer bezig met het opzetten van een industriële hennepindustrie. Maar wat blijkt, tijdens een behandeling van het wetsontwerp Industriële Hennepteelt vorige week donderdag werd bekend gemaakt dat er al 48 vergunningen zijn vergeven ondanks dat er nog geen duidelijke wetgeving is.

In mei eerder dit jaar heeft de president van Suriname Santokhi de werkgroep ‘Implementatie Industriële Hennepteelt’ geïnstalleerd. Het kleinste land van Zuid-Amerika wil ook gaan profiteren van de wereldwijde opkomst van hennep en CBD. In oktober werd het wetsvoorstel Industriële Hennepteelt gepresenteerd.

De 48 al vergeven vergunningen zouden echter niet wettelijk kunnen worden nagetrokken bericht Dagblad Suriname. In sommige vergunningen zou zelfs staan dat er in de hennep 0% THC mocht zitten, wat in de praktijk onmogelijk is.

Nog gekker is dat er tijdens de vergadering werd gesuggereerd dat de vergunningen voor bedragen van 50.000-60.000 dollar zouden zijn vergeven.

Mocht de nieuwe wet aan worden genomen, zullen de bestaande vergunningshouders overigens opnieuw een aanvraag moeten doen.