Panama reguleert medicinale cannabis met presidentieel decreet

Het decreet staat het gebruik van medicinale cannabis toe in Panama door mensen met een recept waar streng op wordt gecontroleerd.

0
panama legaliseert medicinale cannabis
- Advertentie -

Vorige week heeft de president van Panama Laurentino Cortizo een presidentieel decreet ondertekend waarmee wet 242 is goedgekeurd die het medicinale en therapeutische gebruik van cannabis reguleert.

Presidentieel decreet creëert een regelgevend kader voor medicinale cannabis

Het presidentiële decreet creëert een regelgevend kader dat het gebruik van gecontroleerde en gecontroleerde toegang tot medicinale cannabis en zijn derivaten voor therapeutische, medische, veterinaire, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden in Panama mogelijk maakt, zoals gerapporteerd door lokale media. Daarnaast heeft Cortizo een tweede decreet ondertekend dat een nationaal directoraat in het leven roept voor het toezicht op de administratieve en operationele activiteiten die nodig zijn voor de uitvoering van Wet 242.

“Het doel van dit alles is dat Panama het beste managementmodel voor de medicinale cannabisindustrie heeft(…)”

Dit directoraat zal worden toegevoegd aan het Ministerie van Veiligheid, wat de industriegerelateerde activiteiten zal monitoren door middel van veldbezoeken, en zal ervoor zorgen dat de industrierichtlijnen worden nageleefd voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het produceren van medicinale cannabis in Panama. Controle omvat onder andere sanitaire registraties.

Het decreet staat het gebruik van medicinale cannabis toe door mensen met een recept, die zullen worden gecontroleerd en gecontroleerd door middel van een streng en betrouwbaar patiëntenregistratiesysteem.

“Het doel van dit alles is dat Panama het beste managementmodel voor de medicinale cannabisindustrie heeft. Het is onze bedoeling om op middellange en lange termijn de oprichting van lokale en buitenlandse bedrijven te bevorderen die de binnenlandse markt kunnen bevoorraden met grondstoffen die zijn geproduceerd in Panama,” zei Cortizo.

Vorig jaar legaliseerde Panama al zeer beperkt medicinale cannabis.