Panama legaliseert zeer beperkt medicinale cannabis

Panama heeft afgelopen maandag in zeer beperkte vorm medicinale cannabis gelegaliseerd onder het motto: "voor een dag zonder pijn".

0
panama legaliseert medicinale cannabis
- Advertentie -

Panama heeft afgelopen maandag in zeer beperkte vorm medicinale cannabis gelegaliseerd, laat Reuters weten. Daarmee is medicinale cannabis in ten minste zeven landen in Latijns Amerika inmiddels legaal.

Panama legaliseert unaniem (beperkt) medicinale cannabis

Na een strijd van vijf jaar heeft Panama’s nationale vergadering unaniem Bill 153 aangenomen tijdens het derde debat over het wetsvoorstel. Sommige leden van de vergadering deelden dat ze werden beïnvloed door het motto van het initiatief, “voor een dag zonder pijn”. 44 leden stemden voor, niemand stemde tegen.

“voor een dag zonder pijn”

Crispiano Adames, voorzitter van de Nationale Assemblee, vergezeld door Marcos Castillero, pleitte voor Bill 153 om verantwoorde toegang tot medicinale cannabisproducten te promoten en te waarborgen. Hij zei dat het wetsvoorstel zo is opgesteld dat toekomstige smokkel wordt voorkomen door een gecontroleerde omgeving te eisen. Adames gelooft dat de belangrijkste prestatie van de nieuwe wet het bieden van verlichting aan verdienstelijke patiënten zal zijn.

De nieuwe wet op het gebruik van medicinale cannabis verbiedt commercieel gebruik van zelfgekweekte cannabis. Bovendien vereist het wetsvoorstel dat ambtenaren cannabis in pil- en vloeibare druppelvorm importeren. Het ministerie van Volksgezondheid van Panama zal worden belast met de distributie van de medicatie aan erkende apotheken. Om een ​​vergunning te krijgen, moeten apotheken een vergunning aanvragen en een inspectie ter plaatse doorstaan.

Marie Millard van de LUCES Panama Foundation hoopt dat het wettelijke recht om cannabis voor medische doeleinden te gebruiken, het leven zal verbeteren van patiënten die momenteel afhankelijk zijn van meerdere ineffectieve medicijnen. De stichting LUCES verstrekt spoedeisende medicijnen aan patiënten met epilepsie omdat volgens hun website ongeveer 40 tot 50 procent van de epilepsiepatiënten in Panama geen toegang heeft tot medicijnen. Millard gelooft dat medicinaal gebruik van cannabis de symptomen van epilepsie, multiple sclerose, door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid en chronische pijn zal verlichten.