Cannabis Industrie Nieuwsbrief #58

Lees hier online de zojuist verzonden nieuwsbrief met al het cannabisindustrie nieuws wat je niet gemist mag hebben de afgelopen twee weken.

0
nieuwsbrief
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Nieuwsbrief #58

Grootste nieuws: Vergunning wietproef teler Supraleaf ingetrokken, bezwaar aangetekend

Supraleaf ondervond problemen met de locatie, waarna de vergunning is ingetrokken. Er loopt inmiddels een bezwaar, maar ook de twaalfde teler is mogen beginnen.

Verder in het nieuws:

Analyses 

Volgens twee recente, afzonderlijke Gallup peilingen zou voor het eerst het roken van wiet populairder zijn dan het roken van tabak in de Verenigde Staten. In de afgelopen week zou 16% van de bevolking wiet hebben gerookt, tegenover 11% die tabak in de afgelopen week hebben gerookt.

De grootste onafhankelijke studie naar cannabisgebruik en daarmee de effecten van cannabis op de hersenen van start is gegaan in het Verenigd Koninkrijk. Daarvoor heeft de Londense universiteit King’s College London 2,5 miljoen pond vrijgemaakt. Het onderzoek wordt alleen geleid door een bekende anti-cannabis wetenschapper, dus het is maar de vraag wat hier precies uit gaat komen.

Columns

Rijke mensen mogen wel wiet kweken, arme mensen mogen niet kweken‘: Het is misschien wat simpel gesteld de titel van deze column, maar het is wel zo valt te lezen in een recente column verschenen van mijn hand.

Reviews

Met de Puffco Proxy heb ik de coolste én beste vaporizer voor hasj en concentraten gevonden. Vandaar dat ik een uitgebreide review heb gemaakt. Gaat dat lezen…

Evenementen

Aanstaande vier november organiseert coffeeshopbond Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) een symposium om het 25-jarig bestaan te vieren in het iconische Evoluon in Eindhoven. Toegang is ook mogelijk voor niet-leden.

Podcasts

Er is de afgelopen twee weken geen nieuwe Cannabis Industrie Podcast verschenen. Maar inmiddels zijn er al 31 verschenen, dus genoeg om te kiezen uit het archief.

Binnenkort zal ik het overigens weer oppikken met een nieuwe aflevering. Aanmelden om deel te nemen aan de podcast (opgenomen voor het gemak vanachter je eigen computer) kan door mij te mailen op [email protected]

Veel lees en luister plezier!

De nieuwsbrief om de twee weken op dinsdag in je email inbox ontvangen? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Cannabis Industrie Awards 2022