Vergunning wietproef teler Supraleaf ingetrokken, bezwaar aangetekend

Supraleaf ondervond problemen met de locatie, waarna de vergunning is ingetrokken. Er loopt inmiddels een bezwaar, maar ook de twaalfde teler is mogen beginnen.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

De NOS heeft vandaag bevestigd dat het wietexperiment teler Supraleaf is waarvan de vergunning is ingetrokken. De teler heeft wel bezwaar aangetekend. Maar ook de twaalfde teler Canadelaar is inmiddels van start gegaan.

Update 3 maart, 2023 – Rechter: bezwaar Supraleaf ongegrond, gemeente mag niet gewijzigd worden

Supraleaf is vergunning wietexperiment kwijt, bezwaar loopt

Eerder berichte Mauro al in een column dat een teler volgens geruchten de vergunning voor het Experiment gesloten coffeeshopketen kwijt zou zijn. Dat is bij deze bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid aan de NOS. De teler had aan de slag willen gaan op het bedrijventerrein in Zwaag in de gemeente Hoorn (Noord-Holland). Een van de grote investeerders in Supraleaf is Kenzoll van zakenman Corné Melissen, voormalig rechterhand van ondernemer Marcel Boekhoorn.

Een woordvoerder van het ministerie liet weten aan de NOS dat er gestart kan worden zodra de kwantiteit, kwaliteit en diversiteit van de geproduceerde hennep en hasjiesj voldoende is: “In de aanloop daarnaartoe wordt gemonitord of dat startmoment haalbaar blijft.”

Canadelaar als twaalfde teler inmiddels van start met de voorbereidingen

Het ministerie heeft daarom aan de twaalfde teler op de lijst aangegeven, CanAdelaar (eerder of ook wel bekend als De Corporatie), dat ze kunnen starten met de voorbereidingen.

Volgens de website van CanAdelaar is daar vanuit Nederland The Bulldog bij aangesloten. ‘Master-grower’ zou een vrouw zijn, Jenn, die ervaring opdeed als kweker bij Maricann in Canada. Maar ook HANFAMA, AD. MONT, TAMACAN, CALITAMEX, FLINOA, NONNA MERAN, Joseph & Sons, en Dan’s Balance worden ook genoemd als onderdeel van de corporatie.

CanAdelaar valt dan weer onder de Ring International Holding AG. Matthias Meinl, de
algemeen directeur, staat daar namelijk op de website.