Rechter: bezwaar Supraleaf ongegrond, gemeente mag niet gewijzigd worden

Wel kan Supraleaf nog een hoger beroep aantekenen.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Het bezwaar van de eerder ingelote teler Supraleaf voor het Experiment gesloten coffeeshopketen tegen het intrekken van de vergunning is op 14 februari door de rechtbank ongegrond verklaard.

Vierde locatie in andere gemeente nekt Supraleaf

In augustus werd namelijk bekend dat Supraleaf zijn vergunning had verloren. De reden daarvoor was destijds onbekend. De teler had aan de slag willen gaan op het bedrijventerrein in Zwaag in de gemeente Hoorn (Noord-Holland). Een van de grote investeerders in Supraleaf is Kenzoll van zakenman Corné Melissen, voormalig rechterhand van ondernemer Marcel Boekhoorn en intussen interim CEO van Phoena.

Uit de uitspraak blijkt echter dat Supraleaf na het toekennen van de vergunning de locatie wilde wijzigen. Supraleaf had niet alleen Hoorn, maar ook Breda en Groningen als opties om hun productfaciliteit te gaan bouwen. Alleen werden ze voor Groningen ingeloot, terwijl daar ook een andere teler werd ingeloot. De gemeente ging aldaar voor de andere teler en niet Supraleaf.

Met toestemming van de ministeries ging Supraleaf voor de locatie in Zwaag, alleen hebben ze uiteindelijk die locatie niet in handen weten te krijgen. Onderhandelingen met de aandeelhouders van de eigenaren van het perceel liepen stuk.

Als alternatief kwam Supraleaf met een locatie in Venhuizen in de gemeente Drechterland, een vierde gemeente waar ze niet op waren ingeloot.

Bezwaar Supraleaf ongegrond verklaard, wel hoger beroep nog mogelijk

Omdat ze niet op die locatie waren ingeloot hebben de ministeries daarop besloten de vergunning in te trekken, omdat Supraleaf daarmee niet meer binnen de spelregels van de loting van het wietexperiment viel. De rechtbank ging in zijn uitspraak mee in de argumentering van de ministeries en verklaarde het bezwaar ongegrond.

Wel kan Supraleaf nog een hoger beroep aantekenen, waardoor deze zaak waarschijnlijk nog niet helemaal gedaan is.