De Beursberichten: cannabis aandelen kelderen verder in week 9

Alleen de beurswaarde van Greenlane ging iets omhoog in week 9 van De Beursberichten, maar het aandeel blijft erg laag.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 9

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week 2,84 dollar waard per aandeel na een daling van zo’n 8,09%. Een week later is het aandeel verder gedaald naar 2,75 dollar: een daling van zo’n 3,17%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 2,39 dollar waard na een daling van zo’n 1,64%. Een week later is het aandeel 2,25 dollar waard: een daling van zo’n 5,86%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,39 waard na een daling van zo’n 5,44%. Het aandeel is een week later 1,35 dollar waard: een daling van zo’n 2,88%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 1,03 dollar per aandeel waard na een daling van 5,5%. Vandaag is het 0,9812 dollar waard: een daling van 4,74%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,8710 dollar waard na een daling van zo’n 10,66%. Vandaag is het nog steeds 0,8710 waard.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,3400 dollar per aandeel na een daling van zo’n 7,45%. Vandaag staat het op 0,3550 dollar: een stijging van zo’n 4,4%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Cannabis aandelen kelderen verder in week 9

Alleen de beurswaarde van Greenlane ging iets omhoog in week 9 van De Beursberichten, maar het aandeel blijft erg laag.