President Costa Rica kondigt wetgeving aan om cannabis te legaliseren

Maar hoe precies, dat liet de president voorlopig in het midden.

0
costa rica president veto medicinale cannabis
- Advertentie -

De president van Costa Rica, Rodrigo Chaves, heeft een project aangekondigd om uiteindelijk cannabis voor recreatieve doeleinden te legaliseren. Tijdens de officiële akte ter herdenking van de eerste 100 dagen van zijn regering maakte de president het initiatief bekend. Volgens Chaves zal het initiatief ter bespreking naar het Congres worden gestuurd. Daarnaast bevestigde hij ook dat zijn regering binnenkort de verordening over medicinale cannabis zou publiceren, die het vorige congres goedkeurde.

Nieuwe president Costa Rica kondigt pad aan naar de legalisering van cannabis

“We hebben de regulering van industriële hennep voor medicinaal gebruik voorbereid en we zullen het wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik promoten”, zei de president in zijn toespraak. Maar hoe precies, dat liet de president voorlopig in het midden.

“(…)we zullen het wetsvoorstel voor de legalisering van cannabis voor recreatief gebruik promoten(…)”

Het voorstel kwam niet echt als een verassing voor de bevolking van Costa Rica. Chaves had namelijk al tijdens zijn campagne gezegd dat hij achter de legalisering van cannabis stond en dat hij door zou gaan met de noodzakelijke hervormingen.

Chaves had ook verklaard dat er wetenschappelijk bewijs was om de beslissing te ondersteunen. Hij verwees ook naar andere landen, waar de legalisering van cannabis goed uitpakte.

Medicinale cannabis werd eerder dit jaar al gelegaliseerd

De vorige president van Costa Rica sprak overigens een veto uit tegen de legalisering medicinale cannabis omdat hij thuisteelt geschrapt wilde zien worden voordat hij zijn handtekening zou zetten. Hij stond wel achter medicinale cannabis. Later zou hij alsnog zijn handtekening zetten onder wetgeving, waarbij medicinale thuisteelt afwezig was.

Cannabis Industrie Awards 2023