Cannabis Vereniging Bonaire opgericht om tot legalisering te komen

De Cannabis Vereniging Bonaire zal bij de overheid lobbyen voor een goed gereguleerde, legale cannabisindustrie op Bonaire voor zowel medische als recreatieve doeleinden

0
cannabis vereniging bonaire
- Advertentie -

Ondanks dat Bonaire onderdeel is van het Koninkrijk, is het toch opvallend te noemen dat er geen coffeeshops zijn of een gedoogbeleid is net zoals in Nederland. Daar wil de net opgerichte Cannabis Vereniging Bonaire iets aan doen.

Cannabis Vereniging Bonaire wil cannabis legaliseren voor medicinaal en relationeel gebruik

De vereniging zou inmiddels een bestuur, directrice en een kantoor hebben op Bonaire. Maar omdat er zonder geld niets mogelijk is, zijn ze pas recent begonnen met het werven van leden en sponsoren.

“Er zijn veel medicinale toepassingen van cannabis nodig. Op verschillende plaatsen in de wereld is het al tot legalisatie gekomen, dus waarom zou dat hier niet kunnen?” liet directrice Naomi de Gruijl weten aan bonaire.nu.

Op hun website valt te lezen onder hun missie het volgende:

De groep zal bij de overheid lobbyen voor een goed gereguleerde, legale cannabisindustrie op Bonaire voor zowel medische als recreatieve doeleinden.

CVB gaat cannabisgerelateerde vergunningen aanvragen voor leden.

En ze zullen ondersteuning bieden voor cannabisgerelateerde bedrijven op het eiland.

Recente ontwikkelingen op Bonaire en de BES-landen

Een petitie die opriep tot de legalisatie van cannabis in Bonaire leverde twee jaar geleden 621 handtekeningen op.

Daarnaast werd eind vorig jaar bekend dat de BES-eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba graag zouden willen dat er een verkenning wordt uitgevoerd om het cannabisbeleid gelijk te trekken met het Nederlandse cannabisbeleid. De eilandsraad van Saba heeft dit verzoek destijds in een brief geschreven aan de voormalige minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

Sindsdien hebben we niets meer gehoord van beide initiatieven, dus het is goed om te zien dat er nu een organisatie is opgericht.