Panaxia exporteert medicinale cannabis tabletten voor Franse experiment

De eerste export in zijn soort maakt deel uit van de deelname van de bedrijven aan het experiment van de Franse regering om de medicinale-cannabisindustrie te reguleren.

0
frankrijk hennep gestookte gasfabriek
- Advertentie -

Het Israëlische Panaxia (TASE:PNAX) en Neuraxpharm maakten deze week bekend in een persbericht dat ze succesvol medicinale cannabis tabletten naar Frankrijk hebben geëxporteerd voor het gaande Franse gratis medicinale cannabis experiment voor 3000 patiënten.

Medicinale cannabis levering door Panaxia en Neuraxpharm voor experiment met 3000 patiënten in Frankrijk

De export maakt deel uit van een experiment van de Franse regering en het Franse Nationale Agentschap voor de Veiligheid van Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (ANSM) om de Franse medicinale-cannabisindustrie te reguleren. Het volgt de uitgifte van premium oliën van de bedrijven aan patiënten in Frankrijk, als onderdeel van het ANSM-programma.

“Volgens onze voorspellingen zal de Franse markt naar verwachting een van de meest geavanceerde markten voor medicinale cannabis ter wereld worden(…)”

Dr. Dadi Segal, CEO van Panaxia Israel, zei in het persbericht: “We zijn blij met weer een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze strategie. We zijn er trots op om, samen met onze partner Neuraxpharm, deel uit te maken van het speerpunt van ‘s werelds toonaangevende geselecteerde hoofdrolspelers op het gebied van cannabis voor het ANSM-programma. Bovendien zijn wij het enige bedrijf in dit programma dat sublinguale tabletten voor medicinale cannabis levert. Volgens onze voorspellingen zal de Franse markt naar verwachting een van de meest geavanceerde markten voor medicinale cannabis ter wereld worden, die een opmerkelijke groeimotor voor Panaxia”.

Dr. Pierre-Hervé Brun, algemeen directeur van Neuraxpharm Frankrijk, zei in het persbericht: “Het is voor ons een geweldige prestatie om samen met onze partner Panaxia te zijn geselecteerd als een van de weinige specialisten die medicinale cannabis op de Franse markt aanbiedt in het kader van het ANSM-programma. Als enige bedrijven in het programma die sublinguale tabletten voor medicinale cannabis leveren, kunnen we onze patiënten een verscheidenheid aan patiëntgerichte en gebruiksvriendelijkere presentatievormen aanbieden. In de toekomst zullen we blijven samenwerken met Panaxia om onze strategie in de snelgroeiende sector van medicinale cannabis en om meer gevraagde doseringsvormen en behandelingen op de markt te brengen.”

De tabletten voor sublinguaal gebruik, vervaardigd door Panaxia volgens de EU-GMP-standaard, onderworpen aan strikte klinische normen met de merknaam Naxiva-Panaxir, zullen gratis worden verstrekt aan patiënten die deelnemen aan het Franse receptenprogramma, in ziekenhuizen en apotheken in heel Frankrijk.

Sublinguale medicinale cannabis tabletten

Tabletten voor sublinguaal gebruik van medicinale cannabis zorgen voor een hogere absorptie van de werkzame stoffen in de bloedbaan (zonder de eerste passage door de lever) en dragen zo bij aan een effectieve en snelle verlichting van de patiënt. De tabletten stellen artsen ook in staat om een ​​meer nauwkeurige behandelroutine aan de patiënten aan te passen, schrijven ze in het persbericht. Afhankelijk van hun behoeften kunnen zowel het niveau van de dosering als de concentratie van de actieve ingrediënten worden aangepast. Daarnaast is bewezen dat de tabletten bijdragen aan een betere respons op de behandeling en een grotere patiënttevredenheid, vooral door de effectiviteit van de behandeling, de eenvoud en nauwkeurigheid van het gebruik.

Het ANSM-programma, dat in maart 2021 werd gelanceerd, omvat ongeveer 3.000 patiënten die voor het eerst medicinale cannabis in Frankrijk krijgen. De lijst met indicaties die door de ANSM is samengesteld, omvat de volgende ziekten en behandelingen: kanker, bepaalde vormen van epilepsie, multiple sclerose (MS), palliatieve zorg (behandelingen om de kwaliteit van leven van patiënten met ongeneeslijke ziekten te verbeteren) en pijn die niet reageren op een conventionele behandeling.

Het marktpotentieel in Frankrijk is zeer aanzienlijk, aangezien de Franse regering pas vorig jaar de regelgeving voor de medicinale-cannabisindustrie goedkeurde. Volgens de laatste schattingen zijn er momenteel tussen de 300.000 en 700.000 patiënten in Frankrijk die aan de criteria voldoen en mogelijk in aanmerking komen voor een recept voor medicinale cannabis behandeling.

Eerder verstuurde ook Aurora al succesvol medicinale cannabis naar Frankrijk voor het experiment.