Peiling: 7 procent Duitsers heeft al cannabiszaden gekocht, 11% nog van plan

Zo'n zes miljoen Duitsers hebben al wietzaden ingekocht en nog zo'n 9 miljoen zijn dat nog van plan volgens een recente YouGov peiling.

0
Peiling: 7 procent Duitsers heeft al cannabiszaden gekocht, 11% nog van plan
Bron: yougov.de
- Advertentie -

De (Nederlandse) zadenbanken hadden het maar druk met het versturen van cannabiszaden naar Duitsland de afgelopen weken sinds de legalisering van cannabis op 1 april. Nu blijkt waarom. Uit een recente YouGov peiling zou maar liefst zeven procent van de Duitsers al zaden hebben ingekocht.

Zo’n zes miljoen Duitsers hebben al wietzaden ingekocht, nog zo’n 9 miljoen dat nog van plan

Volgens Wikipedia woonden in 2021 in Duitsland 83.222.442 inwoners, dus omgerekend hebben zo’n 5.825.570 (een kleine zes miljoen) Duitsers al wietzaadjes ingeslagen.

Daarnaast zou maar liefst elf procent dat nog van plan zijn, dat is omgerekend zo’n 9.154.469 mensen. Iets meer dan 9 miljoen dus.

Peiling: 7 procent Duitsers heeft al cannabiszaden gekocht, 11% nog van plan
Bron: yougov.de

Verder is er nog wat interessante data. Zo is er ook per Duitse regio (Westen en Oosten) antwoord op die vraag. Alhoewel daar weinig verschil is.

Per geslacht is er ook gepeild, met minieme verschillen.

Maar ook per politieke partij. Opvallend is dat er zeker wel CDU/CSU stemmers ook zaden hebben ingekocht of dat nog gaan doen, net zoals de AFD, ondanks dat hun partijen tegen zijn.

Bij de andere partijen, die ook voor waren, ligt het procentueel iets hoger.

Qua leeftijd valt op dat naarmate het jongeren betreft, er meer ja of ‘nog van plan’ te zijn geantwoord in vergelijking met ouderen.

Ook per inkomen is er data. Ook daar zijn er niet echt grote verschillen. Alhoewel de groep die het nog wel van plan is het grootste is onder de grotere verdieners.

Voor de peiling zijn 3375 volwassen Duitsers ondervraagd. De peiling is uitgevoerd op 13 mei.