Politici Montana stemmen in met cannabis legalisatie wet na referendum

Politici in Montana keurden deze week wetgeving goed om de cannabis legalisatie wetgeving aangenomen door het volk in november te wijzigen.

0
Montana cannabis legalisatie VS
- Advertentie -

Leden van het Huis van Afgevaardigden van de conservatieve Amerikaanse staat Montana en de Senaat keurden deze week wetgeving goed om de cannabis legalisatie wetgeving aangenomen door het volk in november 2020 te wijzigen. De wetgeving gaat nu naar het bureau van de Republikeinse gouverneur Greg Gianforte voor zijn handtekening.

Wijzigingen aan eerder goedgekeurde cannabis legalisatie wetgeving in Montana

Het Huis van Afgevaardigden keurde House Bill 701 dinsdag goed met 67 tegen 32 stemmen, na aanvankelijk de maatregel een dag eerder af te wijzen na een controversieel debat tussen wetgevers.

twee volwassen planten per volwassene en vier volwassen planten per huishouden

De maatregel verlaagt de persoonlijke teeltlimiet van vier volwassen planten per volwassene en acht volwassen planten per huishouden, zoals oorspronkelijk goedgekeurd door de kiezers, tot twee volwassen planten per volwassene en vier volwassen planten per huishouden. Onder HB 701 mogen medicinale cannabispatiënten nog steeds tot vier volwassen planten per patiënt kweken.

De maatregel wijst ook zes miljoen dollar toe aan het fonds van regering Gianforte, dat zal worden besteed aan drugsmisbruik en verslavingsprogramma’s. Vijf miljoen dollar zal worden toegewezen aan fondsen voor natuurbehoud.

De detailhandelsverkopen worden belast tegen twintig procent en zullen naar verwachting in januari 2022 beginnen. De belastingnota van het wetsvoorstel schat $ 13 miljoen aan belastinginkomsten in 2022 en stijgt tot $ 52 miljoen in 2025.

Tijdens de verkiezingen in de VS van november 2020 besloot bijna 60 procent van de kiezers in Montana voor I-190 en Initiative 118, een paar complementaire door de burger geïnitieerde referenda die het persoonlijk bezit, de commerciële productie en de detailhandel van cannabis aan volwassenen legaliseren. De maatregelen zijn op 1 januari 2021 in werking getreden.