Politie mag preventief fouilleren rond coffeeshop Caza in Tilburg na aanslagen

De omgeving van de geteisterde coffeeshop Caza in Tilburg is aangewezen als veiligheidsgebied, waardoor de politie preventief mag fouilleren.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

Burgemeester Theo Weterings heeft aangekondigd dat vanaf (afgelopen) maandag agenten het recht hebben om iedereen te fouilleren in een deel van het Tilburgse centrum, inclusief de Gasthuisring en het Wilhelminapark. Deze maatregel is genomen vanwege herhaalde aanvallen op coffeeshop Caza, gelegen aan de Gasthuisring, waarbij vuurwapens, granaten en explosieven werden gebruikt.

Coffeeshop Caza doelwit van herhaalde aanslagen

De aanleiding voor deze drastische stap zijn de zeven aanslagen op coffeeshop Caza, waarvan de laatste twee weken geleden plaatsvond.

Als gevolg hiervan had burgemeester Weterings de coffeeshop tijdelijk gesloten en vereist dat er tot en met afgelopen zondag permanent beveiliging aanwezig is bij het pand.

Sinds gisteren mag de coffeeshop weer open.

Uitbreiding naar Wilhelminapark vanwege aanhoudende problemen

Naast de Gasthuisring en omgeving omvat de maatregel ook het Wilhelminapark, vanwege aanhoudende problemen zoals dealen, dronken bezoekers en vechtpartijen. De burgemeester benadrukt het belang van het betrekken van dit gebied bij de veiligheidsaanpak, waarbij preventief fouilleren een cruciale rol speelt.

Het veiligheidsrisicogebied omvat in totaal de volgende straten: Philips Vingboonsstraat, Dudokhof, Wilhelminapark, Gasthuisring, Lange Nieuwstraat, Fraterstraat, Burgemeester Brokxlaan, Spoorlaan, Hart van Brabantlaan, Talent Square, Sint Ceciliastraat, Jan Heijnsstraat.

Dit besluit volgt op een eerdere periode waarin het park en de Gasthuisring al waren aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege steekpartijen. De maatregel van preventief fouilleren zal zes maanden van kracht zijn en omvat ook andere straten en delen van de Spoorlaan.