Rechter schorst vergunning voor eerste drive-thru coffeeshop in Utrecht wegens verkeersveiligheidszorgen

Busmaatschappij Q-Buzz heeft een kort geding gewonnen van de beoogde drive-thru coffeeshop aan de Griffioenstraat in Utrecht. De vergunning is geschorst wegens verkeersveiligheidszorgen.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

De rechter heeft in een kort geding besloten dat een geplande drive-thru coffeeshop aan de Griffioenstraat in Utrecht voorlopig gesloten blijft vanwege zorgen over verkeersveiligheid berichtte RTV Utrecht vorige week.

Bezorgdheid van Qbuzz

Qbuzz, de regionale busmaatschappij, uitte haar bezorgdheid over de geplande locatie van de coffeeshop naast de P+R Westraven.

Ze vrezen dat de opening ervan zal leiden tot een toename van verkeersdrukte, vooral gezien de nabijheid van hun bussenstalling en de groeiende verkeersstromen naar omliggende attracties zoals de Ikea en internationale busstops.

Rechterlijke uitspraak en gebrek in motivering

Na een kort geding ingediend door Qbuzz, heeft de rechter geoordeeld dat de gemeente niet adequaat heeft gemotiveerd waarom de afwijking van het bestemmingsplan acceptabel zou zijn op het gebied van verkeersveiligheid.

Hierdoor heeft de rechter de verleende vergunning geschorst, waardoor de coffeeshop voorlopig niet mag openen.

Gemeente krijgt zes weken voor verkeersonderzoek

De gemeente heeft zes weken de tijd gekregen om een verkeersonderzoek uit te voeren en aan te tonen dat de verkeersveiligheid niet in het geding is.

Pas nadat dit onderzoek is afgerond en overlegd aan de rechtbank, zal er een besluit worden genomen over het al dan niet heropenen van de coffeeshop aan de Griffioenstraat.