Politiecommissaris: geef gratis cannabis aan Britse gedetineerden

De politiecommissaris Arfon Jones stelt dat door gratis cannabis uit te geven het aantal drugsdoden kan verminderen, geweld kan verminderen en het gedetineerden kan helpen om van hun opioïdeverslaving af te komen.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -
Dutch Passion
PCN Symposium

Gevangenissen zouden moeten uitproberen drugsverslaafde gedetineerden gratis cannabis aan te bieden om na te gaan of het sterfgevallen door overdoses kan verminderen, geweld kan verminderen en mensen kan helpen om hun opioïdeverslaving te overwinnen, stelt een politie- en misdaadcommissaris voor.

Met gratis cannabis oorzaken van schade en geweld aanpakken

De North Wales PCC, Arfon Jones, zei dat als justitiële autoriteiten het verminderen van schade en geweld in gevangenissen serieus zouden moeten nemen, “ze de oorzaken moeten aanpakken”, zoals de goedkope synthetische cannabis die wijdverbreid is en dodelijk kan zijn, in tegenstelling tot cannabis.

Veel gevangenen krijgen heroïnevervangers zoals methadon en buprenorfine, terwijl aan anderen vaak sterke pijnstillers worden voorgeschreven, zoals pregabaline en gabapentinoïden, die allemaal verslavende en potentieel gevaarlijke medicijnen zijn. Ondertussen zijn illegale drugs wijdverbreid.

“Als ze opioïden gebruiken, waarom kunnen ze dan geen cannabis voorgeschreven krijgen?”

“Als ze opioïden gebruiken, waarom kunnen ze dan geen cannabis voorgeschreven krijgen?” zei de voormalige politieagent. “Aan het eind van de dag zijn opioïden veel gevaarlijker dan cannabis. Het zou ook een verbetering zijn ten opzichte van de illegale synthetische cannabis die door corrupte gevangenispersoneel worden binnengesmokkeld.”

Meer dan 300 gevangenisfunctionarissen en extern personeel zijn de afgelopen vijf jaar ontslagen of veroordeeld voor het binnenbrengen van verboden voorwerpen – waaronder drugs, tabak en mobiele telefoons – naar gevangenissen in Engeland en Wales, onthulde de Guardian vorige maand.

Jones: start met experimenten in een aantal gevangenissen

Jones stelt voor om te experimenteren in een aantal gevangenissen.

“Laten we cannabis onder gecontroleerde omstandigheden leveren en kijken of het aantal overtredingen afneemt”, voegde hij eraan toe, waarbij hij zei dat het idee voor het eerst werd geopperd in 2018 door de farmacoloog dr. Stephanie Sharp. “Het doel van het experiment is om gevangenissen veiliger te maken. Als ze het geweld in gevangenissen serieus willen nemen, moeten ze de oorzaken aanpakken en dat zijn psychoactieve stoffen. Bovendien is er een hele reeks problemen waar cannabis op zou moeten inspelen om het risico te verminderen.”

Cannabis Industrie Awards 2022