Vanaf 4 januari 2021 mogelijk plan in te dienen twee nieuwe coffeeshops Roermond

Een vreemde gang van zaken in Roermond. De twee huidige coffeeshops worden verplaatst en vervangen.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Het is tegenwoordig een uitzondering dat er een coffeeshop bij komt in plaats van dat het er steeds minder worden. In dit geval komen er ook geen bij, maar worden de twee huidige coffeeshops in Roermond verplaatst en vervangen. Een vreemde gang van zaken.

Update 13 april: Rechter zet streep door schaarse vergunningen.

Twee nieuwe coffeeshops in Roermond

De huidige vergunninghouders worden namelijk aan de kant geschoven lijkt het door de gemeente. Op dit moment zijn er twee coffeeshops in Roermond: Skunk en Sky, respectievelijk aan de Zwartbroekstraat en de Venloseweg. De eigenaar van Sky heeft al een plan ingediend, maar dat is afgewezen laat 1Limburg weten. Niet omdat het plan niet zou deugen, maar ‘omdat men bang is dat latere juridische problemen kunnen zorgen voor illegale straathandel.’

“Alleen de plannen die aan de strikte eisen voldoen, maken kans op één van de twee vergunningen”

Dat antwoord zelf roept naar onze mening al vragen op en mogelijke juridische problemen. Maar blijkbaar kan ook de eigenaar van Sky vanaf 4 januari een nieuw plan indienen.

Doordat de twee coffeeshops te veel overlast zouden veroorzaken, voornamelijk parkeeroverlast, wil de gemeente beiden coffeeshops verplaatsen. Dat gaat gepaard met een nieuwe vergunningsaanvraag, in plaats van dat de huidige eigenaren hun zaak mogen verhuizen. “Alleen de plannen die aan de strikte eisen voldoen, maken kans op één van de twee vergunningen”, laat de gemeente weten aan 1Limburg.

Reactie burgemeester van Roermond Rianne Donders

“Willen we dat de definitieve toewijzing van de vergunningen voor de nieuwe coffeeshops juridisch stand houdt, dan moeten we het proces heel zorgvuldig doorlopen”, laat burgemeester Rianne Donders weten aan 1Limburg. “Zowel de weigering als het openstellen van de vergunningprocedure zijn daarom gebaseerd op het nieuw vastgestelde coffeeshopbeleid. Het risico op illegale straathandel is te groot wanneer we door een rechter worden teruggefloten.”

Niet dat die uitspraken voor veel opheldering zorgen. In ieder geval, de procedure voor de vergunningsaanvraag voor de twee nieuwe coffeeshops in Roermond start op 4 januari en eindigt op 28 februari 2021.