Ruime meerderheid gemeenteraad Heerlen tegen derde coffeeshop

Het besluit om het aantal coffeeshops te beperken werd uiteindelijk aangenomen met een duidelijke meerderheid van 29-6 stemmen tijdens de raadsvergadering.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

Tijdens de recente raadsvergadering bevestigde burgemeester Roel Wever dat Heerlen geen behoefte heeft aan een derde coffeeshop. Deze beslissing volgt op een gezamenlijk ingediende motie van het CDA en de fractie Damen, die streefden naar een vermindering van het aantal toegestane coffeeshops in de stad.

Situatie na sluiting The Brothers beoordeeld

Na de sluiting van coffeeshop The Brothers op de Heerlerbaan in 2019 vanwege geweldsincidenten en overtredingen, werd grondig onderzocht of de twee overgebleven coffeeshops in Hoensbroek en het centrum van Heerlen voldoende waren voor de vraag en klachten van de inwoners.

De conclusie was positief, met minimale klachten over deze twee locaties.

Verplaatsen naar buitengebied geen optie volgens burgemeester

Hoewel de PvdA suggereerde dat het verplaatsen van coffeeshops naar een buitengebied, zoals in Kerkrade, een mogelijke oplossing zou zijn, liet burgemeester Wever weten dat dit geen eenvoudige optie is vanwege strikte regelgeving.

Hij benadrukte dat de huidige situatie in Heerlen-Zuid goed te handhaven is, wat bijdraagt aan leefbaarheid en veiligheid.

Het besluit om het aantal coffeeshops te beperken werd uiteindelijk aangenomen met een duidelijke meerderheid van 29-6 stemmen tijdens de raadsvergadering.