Slachtoffers speekseltest gezocht voor videoserie van werkgroep stichting VOC

Sinds de invoering van de speekseltest zijn cannabis consumenten namelijk onevenredig de dupe.

0

Eind vorige maand is vanuit de werkgroep Cannabis en Verkeer van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod een oproep gedaan aan slachtoffers van de speekseltest om een bijdrage te leveren aan een videoserie die geproduceerd wordt door de werkgroep.

Oproep slachtoffers speekseltest

Sinds de invoering van de speekseltest zijn cannabis consumenten namelijk onevenredig de dupe. Cannabis kan in tegenstelling tot andere drugs tot wel dertig dagen vindbaar blijven in het lichaam. Dat terwijl de mogelijke impact op je rijgedrag na een uurtje wel is verdwenen.

De oproep is dan ook of je als slachtoffer van de speekseltest een bijdrage wilt leveren voor de videoserie die in de maak is.

In de korte video van jezelf is de bedoeling dat je aangeeft wat er jou is overkomen, waar dit is gebeurd en welke impact dit achteraf op je had.

Wel is het de bedoeling om de video kort te houden en deze, desnoods via WeTransfer, te emailen naar [email protected]

Dus ben je zelf slachtoffer geworden, of ken je iemand die slachtoffer is geworden, deel je verhaal of dit bericht met de gedupeerde en hopelijk levert de bijdrage bij aan het veranderen van het beleid.

Zie verder ook de website en campagne cannabisenverkeer.nl, die binnenkort zal worden vernieuwd.