Start verkoop legale wiet in New York verwacht in herfst

De 52 hennepboeren met een vergunning zullen in de herfst de eerste legale wiet in de staat New York op de markt brengen.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

Tremaine Wright, voorzitter van de New Yorkse Cannabis Control Board, liet tijdens een evenement in Harlem afgelopen 23 april weten dat verwacht wordt dat de eerste legale wiet in de staat New York te koop zal zijn deze herfst.

Hennepboeren gaan eerste legale wiet leveren in New York deze herfst

De cannabisproducten zullen afkomstig zijn van de 52 industriële hennepboeren die eerder deze maand voorwaardelijke vergunningen hebben ontvangen, nadat het plan daarvoor werd aangekondigd in februari.

“Tegen de herfst zouden we een aantal producten moeten hebben die klaar zijn om geoogst te worden”

In een interview met NY Cannabis Insider was Chris Alexander, directeur van Office of Cannabis Management (die ook aanwezig was op het evenement) het met Wright eens: “Tegen de herfst zouden we een aantal producten moeten hebben die klaar zijn om geoogst te worden,” zei Alexander. “We zullen de voorwaardelijke telers hebben, we zullen de cannabiswinkels online hebben – sommige van hen tenminste – en dus zullen we een volledige toeleveringsketen en een actieve markt hebben.”

Alexander voegde eraan toe dat dit alleen geldt voor houders van een voorwaardelijke vergunning, en zei dat bedrijven met een reguliere vergunning waarschijnlijk pas eind dit jaar of begin 2023 online zullen gaan.